دوره 28، شماره 10 - ( دی 1399 )                   جلد 28 شماره 10 صفحات 3109-3104 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani M. Five-Year Experience of Liver Transplant at Kerman University of Medical Sciences: Afzalipoor Hospital. JSSU 2020; 28 (10) :3104-3109
دهقانی مسعود. تجربه 5 ساله پیوند کبد دردانشگاه علوم پزشکی کرمان: بیمارستان افضلی‌پور. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (10) :3104-3109

مقدمه: پیوند کبد تنها راه درمان بیماران دچار نارسایی مزمن کبد می‌باشد. بیمارستان افضلی‌پور کرمان سومین مرکزی است که پیوند کبد را به‌صورت موفق در ایران بعد از شیراز و تهران راه اندازی نموده است. در این پژوهش به‌بررسی و تحلیل نتایج مرکز پیوند کبد در کرمان در طی 5 سال گذشته پرداخته می‌شود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- گذشته‌نگر اطلاعات بالینی، دموگرافیک و درمانی تمامی بیماران دریافت کننده پیوند کبد، قبل و بعد از انجام پیوند کبد در طی پنج سال جمع‌آوری و بررسی گردیده است. از نرم‌افزاری آماریversion 16  SPSS جهت آنالیز داده‌ها استفاده شده است.
نتایج: چهل و سه بیمار در طی این مدت کبد پیوندی دریافت نموده‌اند. میزان بقای 3 ساله 77‌% می‌باشد. شایع‌ترین علت فوت بیماران کار نکردن کبد بعد از پیوند بود. شایع‌ترین عارضه پس زدگی حاد بود (%15) که تمامی موارد با کورتیکو استرویید به‌طور موفق درمان شدند.
نتیجه‌گیری: با توجه به افزایش موارد نارسایی حاد و مزمن کبد در جامعه و از آنجا که درمان نهایی در بسیاری از این موارد پیوند کبد  می‌باشد بنابراین نیاز به توسعه مراکز پیوند کبد در آینده وجود دارد. بررسی کمی و کیفی فعالیت مراکز پیوند کبد مستقر در ایران لازمه راه‌اندازی سایر مراکز می‌باشد.

متن کامل [PDF 616 kb]   (528 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5209 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1395/3/13 | پذیرش: 1396/11/21 | انتشار: 1399/10/10