مقدمه: لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و حیوان میباشد که به وسیله گونههای بیماریزای لپتوسپیرا ایجاد میشود. استان گیلان به دلیل داشتن آب و هوای معتدل و مرطوب و بارش فراوان در سال محیط مناسبی برای بقاء لپتوسپیرا محسوب میشود. هدف از این مطالعه تشخیص سرمی لپتوسپیروز در مراجعه به آزمایشگاه مرکزی آستارا بود.
روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی- توصیفی در فاصله زمانی اسفند ماه 1393 لغایت خرداد ماه 1394 از خون تعداد 98 شخص مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی بیمارستان دولتی شهید بهشتی آستارا به طور تصادفی نمونهگیری صورت گرفت. سرم نمونههای اخذ شده با آزمایش آگلوتیناسیون میکروسکوپی (MAT) با استفاده از 5 نوع آنتی ژن زنده لپتوسپیرایی شامل سرووارهای گریپوتیفوزا، کنی کولا، ایکتروهموراژیه، هارجو و پومونا مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان داد که تعداد 2 نمونه (2%) تیتر MAT 200/1 نشان دادند. 1 نمونه (1%) با سرووار گریپوتیفوزا و 1 نمونه (1%) با سرووار هارجو واکنش مثبت سرمی نشان داد. سرووارهای کنی کولا، ایکتروهموراژیه با هیچ کدام از نمونههای سرمی واکنش مثبت سرمی نشان ندادند و تنها 1 نمونه (1%) مشکوک به سرووار پومونا بود. بیشترین فراوانی نمونههای سرمی مثبت در زنان خانه دار روستایی مشاهده شد. همچنین بیشترین موارد مثبت سرمی در گروه سنی 69-60 سال بود.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان شیوع لپتوسپیروز در شهرستان آستارا از فراوانی کمی برخوردار است که شاید به دلیل بازه زمانی نمونه گیری که پیش از فصل کاشت برنج یا اوایل آن بود باشد. اگرچه مکانیزه شدن فعالیت های کشاورزی و اجتناب کشاورزان از تماس با آب های آلوده نیز می تواند موثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |