دوره 24، شماره 7 - ( مهر 1395 )                   جلد 24 شماره 7 صفحات 546-538 | برگشت به فهرست نسخه ها

Namvar Aghdash S, Mokhtari M. Study of Anticonvulsive Effects of Equeous Extract of Origanumvulgare on Chemical Kindling in Male Mice. JSSU 2016; 24 (7) :538-546
نامور آغداش سیمین، مختاری منصوره. مطالعه اثرات ضدتشنجی عصاره آبی پونه کوهی بر کیندلینگ شیمیایی در موش‌های سوری نر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (7) :538-546

مقدمه: صرع یکی از شایع‌ترین اختلالات نورولوژیکی است که بر بیشتر جنبه‌های زندگی فرد تأثیر می‌گذارد. روش‌های درمانی متعددی برای بیماران صرعی استفاده می‌شود. اخیراً اثرات درمانی گیاهان دارویی بر روی صرع مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به ترکیبات پونه کوهی و استفاده از آن در طب سنتی به عنوان یک گیاه ضد تشنج، این مطالعه برای بررسی اثرات ضد تشنجی عصاره پونه کوهی در کیندلینگ شیمیایی صرع انجام شد.

روش بررسی: مطالعه تجربی حاضر بر روی 40 سر موش سوری نر انجام شده است که به‌طور تصادفی انتخاب و به پنج گروه مساوی تقسیم شدند که شامل 1 گروه کنترل که فقط پنتیلن تترازول (Pentylenetetrazol: PTZ) دریافت می‌کرد، 1 گروه شم که آب مقطر دریافت می‌کرد و 3 گروه تیمار که 30 دقیقه قبل از تزریق PTZ، عصاره آبی گیاه پونه کوهی را با دوزهای 400، 600 و 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن از طریق لوله گاواژ دریافت می‌کردند. کیندلینگ شیمیایی در تمام آن‌ها با 12 بار تزریق داخل صفاقی 45 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از PTZ هر 48 ساعت یک‌بار انجام می‌شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی Tukey انجام شد.

نتایج: تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که عصاره گیاه پونه کوهی اثر قابل ملاحظه‌ای بر کیندلینگ شیمیایی دارد. آن پیشرفت مراحل تشنج را به طور معنی‌داری کاهش (05/0P˂) و تأخیر زمانی در شروع تشنج را به صورت معنی‌دار افزایش (05/0P˂) می‌دهد ولی بر طول مدت تشنج اثر معنی‌داری ندارد.

نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر نشان می‌دهد عصاره آبی گیاه پونه کوهی اثر ضد تشنجی بر کیندلینگ شیمیایی دارد؛ بنابراین ممکن است در درمان صرع مفید باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1395/1/28 | پذیرش: 1395/5/2 | انتشار: 1395/7/14