دوره 24، شماره 10 - ( دی 1395 )                   جلد 24 شماره 10 صفحات 789-780 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haghiralsadat F, Amoabediny G, Sheikhha M, Mohammad nezhad J, Naderinezhad S, Malaei-Balasi Z et al . New Approach for the Synthesis, Entrapment of Hydrophilic Drugs and Evaluation of Physico-Chemical Characteristics of PH-sensitive Nano-Liposome: Improving Therapeutic Efficacy of Doxorubicin in Order to Treatment Bone Tumor and Reducing the Side Effects of Doxorubicin. JSSU 2017; 24 (10) :780-789
حقیرالسادات بی بی فاطمه، عموعابدینی قاسم، شیخها محمد حسن، محمد نژاد جواد، نادری نژاد سمیرا، ملائی بلاسی زهرا و همکاران.. ارائه رویکردی نوین جهت سنتز، درون‌گیری داروهای آب دوست و ارزیابی فیزیکوشیمیایی نانوسامانه لیپوزومی حساس به pH؛ بهبود کارایی درمانی داروی دوکسوربیسین با هدف اثر گذاری بر درمان سرطان استخوان و کاهش اثرات جانبی دوکسوربیسین. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (10) :780-789

مقدمه: سرطان یکی از زیان‌بارترین بیماری‌ها در جهان است. داروی دوکسوروبیسین یک عامل ضدسرطان است که در درمان سرطان‌های مختلف ازجمله سرطان استخوان کاربرد دارد، اما با وجود خواص درمانی در دراز مدت عوارض جانبی متعددی را در پی دارد. در این پژوهش با هدف کاهش عوارض جانبی و بهبود و افزایش اثر درمانی از حامل لیپوزومی استفاده شده است.

روش بررسی: لیپوزوم‌های حاوی DPPG و کلسترول با نسبت 70:30 به همراه داروی دوکسوروبیسین با روش شیب pH گرادیان تهیه شدند. میانگین قطر نانوذرات و بار سطحی با استفاده از دستگاه زتا سایزر تعیین گردید، همچنین میزان بارگذاری و رهایش دارو از نانولیپوزوم‌ها با استفاده از روش دیالیز تعیین شد. همچنین مورفولوژی سطحی و تعداد لایه‌های درونی به وسیله SEM و TEM بررسی شد.

نتایج: با استفاده از دستگاه زتا سایزر میانگین قطر لیپوزوم حاوی دوکسوروبیسین 126 نانومتر به دست آمد. راندمان بارگذاری دارو دوکسوروبیسین نانولیپوزومه 89 درصد به دست آمد. با استفاده از روش دیالیز میزان رهایش دارو طی 48 ساعت در شرایط اسیدی 46 درصد است. نانو ذرات به صورت کروی و دولایه می‌باشند.

نتیجه گیری: طراحی سامانه آهسته رهش حساسیت به pH، باعث کاهش آسیب رساندن داروی دوکسوربیسین به سلول‌های سالم،
ضمن افزایش دسترسی زیستی و اثرات سمی در مقابل سلول‌های سرطانی می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1395/7/3 | انتشار: 1395/11/2