دوره 24، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 295-286 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili-Zadeh-Mahani G, Pajoohan M, Derhami V, Khoshnood A. Predicting Calcium Values for Gastrointestinal Bleeding Patients in Intensive Care Unit Using Clinical Variables and Fuzzy Modeling. JSSU 2016; 24 (4) :286-295
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3507-fa.html
خلیلی زاده ماهانی گلنار، پژوهان محمدرضا، درهمی ولی، خوشنود اصغر. پیش‎بینی مقدار کلسیم خون در بیماران خون‎ریزی گوارشی بستری در بخش مراقبت‎های ویژه با استفاده از متغیرهای بالینی و مدل‎سازی فازی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (4) :286-295

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3507-fa.html


چکیده:   (5405 مشاهده)

مقدمه: کاهش آزمایش‎های غیرضروری یک مساله اساسی در بخش مراقبت‎های ویژه می‎باشد. یکی از راههای کاهش آزمایش‏ها، پیش‌بینی مقدار آزمایش و استفاده از آن جهت تشخیص بهتر ضرورت انجام یک آزمایش است. هدف این مقاله، ارائه یک سیستم تصمیم‎یار برای پیش‎بینی مقادیر آزمایشها می‎باشد. داده‎های مورد بررسی، مربوط به آزمایش کلسیم برای سه دسته بیماران خونریزی گوارشی فوقانی، تحتانی و خون‎ریزی نامشخص گوارشی می‎باشد.

روش بررسی: داده‏های مورد استفاده در این مطالعه از پایگاه داده MIMIC-II استخراج شده است. برای پیش‎بینی مقادیر آزمایش کلسیم از مدل فازی تاکاگی-سوگنو مرتبه صفر و متغیرهای ورودی ضربان قلب و مقدار قبلی آزمایش کلسیم استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان می‎دهد که مقدار آزمایش کلسیم برای بیماران مورد بررسی با دقت مطلوبی قابل پیش‎بینی است. میانگین قدر مطلق خطا برای سه دسته بیماران به ترتیب برابر 27/0، 29/0 و 28/0 است.

نتیجه‏ گیری: در این مطالعه با استفاده از مدل‏سازی فازی و دو متغیر ضربان قلب و مقدار قبلی کلسیم، سیستم تصمیم‎یاری برای پیش‎بینی مقدار آزمایش کلسیم مربوط به سه دسته از بیماران با خون‎ریزی گوارشی، طراحی شد. سیستم طراحی‏شده با استفاده از این دو متغیر بالینی دقت مطلوبی دارد و نتایج نشان‎دهنده قابلیت سیستم در پیش‎بینی مقدار آزمایش کلسیم است. جهت بهبود نتایج، می‎توان اثر متغیرهای بیشتری بر سیستم را بررسی کرد. همچنین از این جهت که سیستم ارائهشده به‎جای تشخیص ضرورت/عدم ضرورت آزمایش، بهطور مستقیم مقدار آزمایش را پیش‎بینی می‎کند؛ نسبت به سایر روش‎ها عمومیت بیشتری دارد و به پزشک این امکان را می‎دهد تا برای هر بیمار با توجه به شرایط آن بیمار تصمیم‎گیری کند.

متن کامل [PDF 1188 kb]   (1560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری های داخلی
دریافت: 1394/9/9 | پذیرش: 1395/7/7 | انتشار: 1395/7/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb