مقدمه: پرفشاری شریان ریوی در کودکان عواقبی نظیر نارسایی بطن راست و حتی مرگ دارد. اخیراً استفاده از مهارکنندههای فسفودی استراز 5 در درمان این بیماری مورد توجه قرار گرفته و در این گروه تادالافیل به جهت داشتن مقدار واحد روزانه نسبت به سیلدنافیل که بایستی چهار بار در روز مصرف شود از طرف والدین و بیماران بیشتر مورد پذیرش قرار میگیرد. بنابراین ما در این تحقیق به بررسی اثر تادالافیل در کاهش فشار شریان ریوی در کودکان و نوجوانان 5 ماهه تا 15 ساله پرداختیم.
روش بررسی: در این مطالعه که از نوع قبل و بعد میباشد، 20 بیمار 5 ماهه تا 15 ساله مبتلا به پرفشاری شریان ریوی که با مراجعه سرپایی به کلینیک خاتمالانبیاء یزد طی سالهای 92 و 93 با اکوکاردیوگرافی تشخیص داده شدند، بر اساس اینکه قبلاً هیچ داروی کاهنده فشار شریان ریوی را دریافت نکرده بودند و بیماری مادرزادی قلبی آنها قابل جراحی نبود، انتخاب شدند و در ادامه تحت درمان باتادالافیل خوراکی با مقدار واحد روزانه به مدت 6 ماه قرار گرفتند. در ادامه دادهها با آزمونهای آماری chi-square و T.test تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: میانگین فشار شریان ریوی قبل و شش ماه بعد از مصرف تادالافیل به ترتیب 948/7±30/52 میلیمتر جیوه و 34/10±55/33 میلیمتر جیوه بود که به طور میانگین 75/18 میلیمتر جیوه کاهش داشت(0001/0pv<) میانگین درصد اشباع اکسیژن شریانی قبل و بعد از مصرف تادالافیل به ترتیب 14/7±45/82% و 496/6±25/86% بود که 9/3% افزایش داشت(0001/0pv<). شدت نارسائی دریچه تری کاسپید از متوسط به خفیف کاهش داشت. در پیگیری بیماران عارضه جدی که منجر به قطع دارو شود مشاهده نشد.
نتیجهگیری: براساس این تحقیق مصرف داروی تادالافیل در درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به پرفشاری شریان ریوی مؤثر میباشد؛ و میتوان از آن به دلیل دوز واحد روزانه بهجای سیلدنافیل استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |