مقدمه: بیشتر از یک درصد جمعیت جهان از صرع رنج میبرند و این بیماری بر جنبههای مختلف زندگی افراد تاثیر میگذارد. روشهای درمانی متعددی در درمان این بیماری بکار میرود. اخیراً اثرات درمانی گیاهان دارویی بر روی صرع مورد مطالعه قرار گرفته است. رازک در طب سنتی به عنوان یک گیاه ضدتشنج مورد استفاده قرار میگرفته است. این مطالعه برای بررسی اثر ضدتشنجی عصاره گل ماده گیاه رازک بر مدل کیندلینگ شیمیایی صرع انجام شده است.
روش بررسی: مطالعه تجربی حاضر بر روی 40 سر موش سوری نر انجام شد که بهطور تصادفی انتخاب و به پنج گروه 8 تایی تقسیم شدند که شامل یک گروه کنترل که فقط پنتیلن تترازول(PTZ) دریافت میکرد، یک گروه شم که آب مقطر دریافت میکرد و سه گروه تیمار که 30 دقیقه قبل از تزریق PTZ، عصاره گل ماده گیاه رازک را با دوزهای 100، 200 و 300 از طریق لوله گاواژ دریافت میکردند. کیندلینگ شیمیایی در تمام آنها با 15 بار تزریق داخل صفاقی 35 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن از PTZ هر 48 ساعت یکبار انجام میشد. تجزیه و تحلیل دادهها با آنالیز واریانس یکطرفه و تست تعقیبیTukey انجام شد.
نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره گل ماده گیاه رازک بر تشنجهای ناشی از تزریق پنتیلنتترازول اثر کاهندگی دارد. این گیاه مراحل تشنج را مهار(05/0P˂)، طول مدت تشنج را کاهش(001/0p˂) و مدت زمان لازم برای شروع تشنج را افزایش(05/0p˂) داد.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق پیشنهاد میکند که شاید بتوان از گل ماده گیاه رازک در درمان صرع استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |