مقدمه: آنژیوژنز روند پیچیدهای است که برای فرایندهای فیزیولوژیک و بسیاری از وضعیتهای پاتولوژی مانند رشد تومورها و متاستاز نیاز است. چای کوهی از خانواده نعنائیان دارای اثرات آنتیآپوپتوزیس و آنتیاکسیدانی میباشد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات عصاره الکلی چای کوهی بر پدیده آنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 تخم مرغ نطفهدار نژاد ROSS به طور تصادفی در گروههای شاهد، شاهد آزمایشگاهی، تیمار با عصاره الکلی دوز 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. در روز دوم انکوباسیون پنجرههایی روی تخم مرغها ایجاد و در روز هشتم، یک اسفنج ژلاتینی با قطر 4×4×1(حاوی آلبومین و محلول آگار در نرمال سالین) بر روی غشای کوریوآلانتوئیک(CAM) قرار داده و عصاره به آن اضافه شد. روز دوازدهم، قد و وزن جنینها همچنین شبکه عروقی پرده کوریوآلانتوئیک توسط فوتواسترئو میکروسکوپ عکسبرداری و سپس به کمک نرمافزار Image J طول و تعداد انشعابات مویرگی اطراف اسفنج اندازهگیری گردید. نتایج توسط نرمافزار Minitab 16 با آزمون آماری t- test و ANOVA تحلیل شد.
نتایج: میانگین قد و وزن جنینها، تعداد و طول انشعابات عروقی در گروه شاهد نسبت به شاهد آزمایشگاهی تفاوت معنیداری را نشان نداد. میانگین قد و وزن در تمام گروههای تیمار با عصاره الکلی کاهش معنیدار داشت، میانگین طول عروق نیز در تمام گروههای تیمار کاهش معنیداری نشان داد، ولی میانگین تعداد عروق در دوز 50 افزایش معنیداری نداشت.
نتیجهگیری: اثرات این عصاره وابسته به دوز بوده به گونهای که در دوزهای پایینتر دارای اثرات پیشبرندگی برای آنژیوژنز و در دوزهای بالاتر اثرات آنتیآنژیوژنزی دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |