دوره 23، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 1959-1953 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ezoddiniardakani F, Yasaei S, Ghanea S. Assessment and Comparison of Impacted Maxillary Canine Position in Panoramic Radiography with CBCT. JSSU 2015; 23 (2) :1953-1959
عزالدینی اردکانی فاطمه، یاسایی صغری، قانع سحر. ارزیابی و مقایسه موقعیت دندان کانین نهفته ماگزیلاری در رادیوگرافی پانورامیک با تکنیک CBCT. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (2) :1953-1959

مقدمه: هدف از این مطالعه ارزیابی موقعیت دندان کانین نهفته ماگزیلاری در رادیوگرافی پانورامیک از طریق دو متغیر Angulation و Magnification بود. روش بررسی: این مطالعه به روش مقطعی انجام شد. رادیوگرافی‌های پانورامیک شماره‌گذاری شد و نام بیمار در هر رادیوگرافی پانورامیک پوشانده شد. دو متغیر Angulation (زاویه محوری دندان کانین نهفته به محور اکلوزال) و Magnification (عریض‌ترین بعد مزیودیستال تاج دندان کانین نهفته به عریض‌ترین بعد مزیودیستال سانترال همان سمت) در هر رادیوگرافی پانورامیک (44 دندان کانین نهفته ماگزیلا) بررسی شد و با موقعیت دندان در CBCT مقایسه گردید. از تست کاپا جهت به دست آوردن میزان توافق این دو متغیر با CBCT استفاده شد. نتایج: 6/41% دندان‌های کانین نهفته باکالی و 3/84% دندان‌های کانین نهفته پالاتالی از طریق متغیر Angulation در موقعیت حقیقی خود مشخص شدند. Magnification، 3/58% دندان‌های نهفته باکالی و 5/37% دندان‌های کانین نهفته پالاتالی را در موقعیت حقیقی خود نشان داد. میزان توافق Angulatin با CBCT، 275/0و میزان توافق Magnification با CBCT، 03/0 بود. نتیجه‌گیری: دو روش Angulation و Magnification در رادیوگرافی پانورامیک، راه مناسبی جهت تعیین موقعیت دندان کانین نهفته ماگزیلا نبودند. روش Angulation بیش از روش Magnification با موقعیت حقیقی دندان کانین نهفته ماگزیلا مطابقت داشت.
متن کامل [PDF 290 kb]   (2011 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/8/29 | پذیرش: 1393/11/11 | انتشار: 1394/2/13