دوره 23، شماره 3 - ( خرداد 1394 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 2012-2000 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ochi Ardebili M, Amoabediny G, Rezayat S, Akbarzadeh A, Ebrahimi B. Design and Preparation of Encapsulated Nano-Liposome Controlled Release including Silibinin Anti-Cancer Herbal Drug (Nano Phytosome). JSSU 2015; 23 (3) :2000-2012
اوچی محمد مهدی، عمو عابدینی قاسم، رضایت سید مهدی، اکبرزاده عظیم، ابراهیمی بهمن. طراحی و ساخت نانولیپوزوم آهسته رهش حاوی داروی گیاهی ضدسرطان سیلیبینین (نانوفایتوزوم) . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (3) :2000-2012

مقدمه: نانو لیپوزوم‌ها، کپسول‌های نانومتری کروی با غشاء لیپیدی می‌باشند که به عنوان حامل‌های دارویی برای بهبود رسانش عوامل درمانی مورد مطالعه قرار می‌گیرند. این تحقیق به منظور ارتقای اثرگذاری داروی گیاهی سیلیبینین از طریق بارگذاری این دارو در نانولیپوزوم برای رسانش به سلول‌های سرطانی کبد می‌باشد. سیلیبینین نیز یکی از داروی‌های ضدسرطان است که خاصیت ضدتوموری آن در کاهش ماده N-nitrosodiethylamine در سلول‌های کارسینومای کبد می‌باشد. انکپسوله شدن سیلیبینین در نانولیپوزوم فعالیت بیولوژیکی آن را بهبود بخشیده و پایداری سیلیبینین را در خون افزایش می‌دهد. روش بررسی: وزیکل‌های تک لایه کوچک حامل سیلیبینین با استفاده از فاز لیپیدی شامل: فسفولیپید DPPC، کلسترول، فسفولیپید DSPE-MPEG2000 با نسبت مولی 7: 4: 36/0 و ترکیب فلورسنت DIL با درصد مولی 09/0% در غشاء دو لایه لیپیدی و بافر HEPES به عنوان فاز آبدوست تولید گردیدند. همچنین اندازه نانو لیپوزوم‌ها، پتانسیل زتا، میزان بارگذاری و منحنی رهایش دارو بعد از تولید نانو لیپوزوم‌ها اندازه‌گیری گردیدند. نتایج: میانگین قطر نانولیپوزوم‌ها 3/46 نانومتر بود. بار سطحی نانولیپوزوم حامل دارو، 25/23- نشان داده شد. بارگذاری ترکیب سیلیبینین در حدود 37/24 % به دست آمد. نتیجه‌گیری: مزیت این تحقیق نسبت به پژوهش‌های مشابه پیشین روی داروی سیلیبینین، در بارگذاری این دارو در نانو حامل لیپوزومی با منحنی آهسته رهش با اندازه مناسب زیر ۵۰ نانومتر می‌باشد که در بهبود پایداری سیلیبینین به منظور رسانش به سلول‌های سرطانی کبد، کاربرد خواهد داشت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1393/8/19 | پذیرش: 1394/3/17 | انتشار: 1394/3/17