دوره 23، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 1926-1915 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi S, Azhari S, Jafarzadeh H, Rakhshandeh H, Mazlom R. The Effect of Oral Capsules of Saffron on Anxiety and Fatigue During the First Stage of Labor. JSSU 2015; 23 (2) :1915-1926
احمدی صدیقه، اظهری صدیقه، جعفرزاده حوریه، رخشنده حسن، مظلوم سیدرضا. بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر اضطراب و خستگی مرحله اول زایمان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (2) :1915-1926

مقدمه: اضطراب شایع‌ترین واکنش عاطفی زنان طی زایمان می‌باشد که باعث طولانی شدن سیر زایمان و ایجاد خستگی در مادر می‌شود. لذا با توجه به تلاش‌های فعلی جهت یافتن روش‌های کاهش اضطراب حین زایمان و نیز گرایش امروزی به گیاهان دارویی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر اضطراب و خستگی مرحله اول زایمان انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی سه سوکور، در سال 93- 1392 بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط مطالعه، در بیمارستان هفده شهریور شهر مشهد انجام شد. واحدهای پژوهش به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. با شروع فاز فعال زایمان، یک عدد از کپسول‌های مورد نظر(مشخص شده با کد) توسط واحد پژوهش مصرف شد. میزان خستگی و اضطراب، یکبار در ابتدای پژوهش و سپس هر دو ساعت تا پایان مرحله اول زایمان و با استفاده از با مقیاس دیداری، اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از آزمون‌های کای اسکوئر، تی مستقل، من ویتنی و آمار چند متغیره انجام شد. نتایج: میانگین نمره اضطراب در گروه مصرف‌کننده زعفران 4/16±1/26 و در گروه دارونما 8/18±9/43 بود که در گروه زعفران به طور معنی‌داری نسبت به دارو نما کمتر بود (000/0p=). میانگین نمره خستگی در گروه مصرف کننده زعفران(9/20±7/57) نسبت به گروه دارونما (4/21±8/73) به طور معنی‌داری کمتر بود (004/0p=). در هیچ یک از واحدهای پژوهش در هر دو گروه، عارضه مادری مانند هیپرتون شدن رحم و عوارض نوزادی گزارش نشد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که زعفران می‌تواند باعث کاهش میزان اضطراب و خستگی هنگام زایمان شود.
واژه‌های کلیدی: زعفران، اضطراب، خستگی زایمان
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: زنان و زایمان