دوره 23، شماره 1 - ( فروردین 1394 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 1782-1776 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani Firouzabadi R, Shafa S, Yazdian Anari P, Vaghefi M. Adhesion Following First-Time C-Section and its Effects on Mother and Neonate in Patients Admitted to Shahid Sadoughi Hospital in Yazd during 2012-2014. JSSU 2015; 23 (1) :1776-1782
دهقانی فیروزآبادی راضیه، شفا شیوا، یزدیان پوریا، واقفی مرضیه. بررسی میزان چسبندگی ناشی از سزارین بار اول و پیامدهای مادر و نوزاد مرتبط با آن در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال‌های 93-91. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (1) :1776-1782

مقدمه: عمل سزارین امروزه به دلایل مختلف در میان جوامع افزایش روزافزونی داشته است. این عمل جراحی تهاجمی می‌تواند مشکلات متعددی برای مادر ایجاد کند و به دنبال عمل جراحی سزارین تکراری عوارضی از جمله از دست دادن میزان زیادی خون، افزایش طول مدت بستری مادر و چسبندگی رحم بعد از عمل تشدید می‌شود. در واقع هدف کلی از این مطالعه مقایسه توان اعمال جراحی صورت گرفته توسط رزیدنت و پزشک متخصص می‌باشد. روش بررسی: 94 نفر از بیماران کاندیدای جراحی سزارین بار اول که در بین سال‌های 91 تا 93 به بیمارستان صدوقی یزد مراجعه کرده بودند بر اساس خصوصیت‌های مورد انتظار نمونه‌ها انتخاب شدند. نمونه‌گیری این مطالعه غیرتصادفی آسان و در دسترس بود که تا رسیدن به حجم نمونه دلخواه ادامه یافت. اطلاعات مورد نیاز از طریق شرح حال در پرسشنامه بیمار ثبت و طی جراحی دوم میزان چسبندگی توسط معیار NAIR’s Modified اندازه‌گیری شد. نتایج: میانگین سن افراد مورد مطالعه 59/ بود. 1/35 % چسبندگی نداشتند، 7/44% چسبندگی خفیف و 2/20% چسبندگی شدید داشتند. میزان از دست رفتن خون از مادر در موارد چسبندگی اختلاف معنی‌داری وجود داشت(001/0p<)، میانگین کل مدت بستری در درجات مختلف چسبندگی معنی‌دار بود (001/0p<). نتیجه‌گیری: در این مطالعه میان میزان چسبندگی با میزان از دست رفتن هموگلوبین، مدت زمان بستری، مدت زمان خروج جنین از رحم و کل زمان عمل ارتباط وجود داشت.
واژه‌های کلیدی: سزارین، چسبندگی، نوزاد
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان