دوره 22، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1393 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 1207-1196 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davari A, Daneshkazemi A, Assarzadeh H, Karabi M, Mirhoseini F. Comparing Effect of Four Different Restorative Techniques with Composite on Gingival Seal Located on the Dentin. JSSU 2014; 22 (3) :1196-1207
داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، عصارزاده حسین، کرابی ملیحه، میرحسینی فرزانه. مقایسه تأثیر چهار تکنیک ترمیم همراه با کامپوزیت برسیل مارجین حینجیوالی ترمیم قرار گرفته بر روی عاج. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (3) :1196-1207

مقدمه: ریزنشت لبه‌ای ترمیم‌های کامپوزیتی عمیق به علت باند ناپایدار کامپوزیت به عاج، یک چالش محسوب می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر کاربرد مواد مختلف بر ریزنشت کف جینجیوال ترمیم‌های کامپوزیت می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، باکس دیستالی استاندارد روی 80 پرمولر تهیه شد.کف جینجیوال حفره 1 میلی‌متر زیرCEJ بود. نمونه‌ها به 4 گروه تقسیم شدند. در گروه اول آمالگام، در گروه دوم کامپوزیت Flow و در گروه سوم از گلاس اینومر تغییر یافته با رزین(RMGI) به عنوان پوشش قسمت ابتدایی کف جینجیوال استفاده شد و بقیه حفره با کامپوزیت خلفیFiltek p60 ترمیم شد. در گروه چهارم (کنترل) کل حفره به وسیله کامپوزیت خلفی ترمیم گردید. نمونه‌ها بعد از 6 ماه نگهداری داخل سرم فیزیولوژی، تحت 10000 سیکل مکانیکال با نیروی N80 و فرکانس1 Cycle/s قرار گرفتند. سپس به مدت 6 ساعت در متیلن بلو 2% غوطه‌ور شدند و پس از شستشو، از وسط ترمیم برش ورتیکالی خوردند. میزان ریزنشت تحت استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 25 و طبق درجه‌بندی Fuks بررسی شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزاری SPSS نسخه 19 و آزمون آماری Chi square و Kruskall Wallis و Man Whitney تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری 05/0 و در مقایسه دو به دوی گروه‌ها سطح معنی‌داری 01/0 بود. نتایج: در تمامی گروه‌ها ریزنشت دیده شد. تجزیه و تحلیل نتایج تفاوت معنی‌داری در میانگین نمره ریزنشت بین گروه‌ها نشان نداد. (689/0p=) نتیجه‌گیری: در حفرات با کف جینجیوال زیر CEJ، روش‌های مختلف ترمیم بر روی ریزنشت نهایی بین کامپوزیت و دندان تأثیر ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/1/23 | پذیرش: 1393/5/12 | انتشار: 1393/5/12