دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 )                   جلد 22 شماره 5 صفحات 1542-1533 | برگشت به فهرست نسخه ها

bahrololoomi Z, ghafourifard R, soleimani A. Investigating Clinical and Radiographical Success Rate of Dental Procedures Performed On Children under General Anesthesia in a Surgical Clinic in Yazd between 2006- 2011. JSSU 2014; 22 (5) :1533-1542
بحرالعلومی زهرا، غفوری فرد رویا، سلیمانی علی اصغر. بررسی موفقیت بالینی و رادیوگرافی درمان‌های دندانپزشکی انجام شده تحت بیهوشی عمومی در کودکان مراجعه‌کننده به یکی از مراکز جراحی شهر یزد در بین سال ١٣٨٥ تا ١٣٩۰ . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (5) :1533-1542

مقدمه: بیهوشی عمومی یک گزینه درمانی ارزشمند برای کودکان کم سن در مرحله قبل از همکاری یا کودکان با مشکلات پیچیده پزشکی است که نیازمند درمان‌های دندانپزشکی وسیع هستند. با توجه به هزینه بالا و خطر بالقوه بیهوشی عمومی، مهم است که قابل اعتمادترین تکنیک‌ها و مواد برای تقویت میزان موفقیت درمان‌های دندانپزشکی به کار روند. این مطالعه با هدف بررسی موفقیت بالینی و رادیوگرافی درمان‌های دندانپزشکی انجام شده تحت بیهوشی عمومی در کودکان انجام گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ٥٦ کودکی که در سال‌های ١٣٨٥ تا ١٣٩۰ در یکی از مراکز جراحی شهر یزد، درمان‌های دندانپزشکی را تحت بیهوشی دریافت کرده بودند و حداقل ٦ ماه از درمان آنها گذشته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل آماری  توسط آزمون Chi Sqauer و Fisher Exact برای مقایسه میزان موفقیت درمان‌های ترمیمی و کانال ریشه انجام شد.

نتایج: روکش فلزی زنگ نزن (SSC) موفق‌ترین درمان با بالاترین میزان موفقیت بود (2/99%). SSC یک میزان شکست قابل توجه پایین‌تری نسبت به ترمیم‌های آمالگام و خلفی کامپوزیت دارد (6/28%)(001/0p<). ترمیم‌های قدامی گلاس آینومر پایین‌ترین میزان (2/69%) موفقیت را در میان همه انواع ترمیم‌ها دارد (001/0p<). موفقیت هر دو روش پالپوتومی و پالپکتومی به ترتیب با میزان 3/97% و 4/96% به طور قابل قبولی بالا بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به میزان شکست ترمیم‌های آمالگام و کامپوزیت، یک طرح درمان قطعی شامل SSC، درمان پالپ و یا کشیدن ممکن است برای بازسازی دهانی کودکان تحت بیهوشی عمومی ترجیح داده شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1392/11/29 | پذیرش: 1393/5/4 | انتشار: 1393/9/10