XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

دبیرمقدم پ, آذری ش, عزالدینی اردکانی ف, صدر ارحامی ع, منصوریان ح. بررسی ارزش تشخیصی ر ادیوگرافی پانورامیک و سی‌تی اسکن کرونال و آگزیال در تشخیص شکستگی‌های فک تحتانی در مقایسه با نتایج عمل جراحی. JSSU
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-273-fa.html
بررسی ارزش تشخیصی ر ادیوگرافی پانورامیک و سی‌تی اسکن کرونال و آگزیال در تشخیص شکستگی‌های فک تحتانی در مقایسه با نتایج عمل جراحی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد.

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-273-fa.html


چکیده:   (32 مشاهده)
مقدمه : شکستگی‌های فک تحتانی از شایع ترین شکستگی‌های صورت متعاقب تروما می‌باشد که می‌تواند تأثیر عمیقی بر شکل صورت و عمل جویدن داشته باشد. تاکنون روشهای تصویربرداری متعددی جهت تشخیص شکستگی فک تحتانی به کار رفته است ولی روش تصویربرداری انتخابی(Choice) هنوز مورد بحث است. این مطالعه با هدف کلی مقایسه سه روش تصویربرداری رادیوگرافی پانورامیک، سی‌تی‌اسکن آگزیال و کرونال و انتخاب یکی به عنوان روش تصویربرداری برگزیده (Choice) انجام شد. روش بررسی : این مطالعه از نوع Diagnostic study می‌باشد که برروی 45 بیمار بستری در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان شهید صدوقی یزد در فاصله زمانی مرداد 1383 لغایت مرداد 1384 انجام شد. کلیه بیماران پس‌از انجام معاینه فیزیکی تحت سه روش تصویربرداری رادیوگرافی پانورامیک وسی‌تی‌اسکن کرونال وآگزیال وپس ازآن تحت عمل جراحی قرار گرفتند. یافته‌های حین عمل جراحی ثبت و به عنوان تشخیص قطعی قلمداد شد. سپس سه تست تشخیصی تصویربرداری با نتایج عمل جراحی مقایسه شد. نتایج : میزان accuracy تشخیصی رادیوگرافی پانورامیک وسی‌تی اسکن کرونال وسی‌تی اسکن آگزیال به ترتیب در ناحیه کوندیل ، ساب کوندیل و کورونوئید 7/87% ، 7/87% و 1/71% و در ناحیه راموس ، body و angle به ترتیب 90% ،6/96% و 6/86% و در ناحیه سمفیز ، پاراسمفیز و آلوئولارریج 2/92% ، 3/93% و5/95% بود که از نظر آماری تفاوت معنی‌داری بین accuracy رادیوگرافی پانورامیک و سی‌تی اسکن کرونال در هیچ ناحیه وجود نداشت. (درناحیه اول 1=P ، در ناحیه دوم 074/0=P و در ناحیه سوم 772/0=P ) اما در ناحیه اول با 026/0=P و در ناحیه دوم با 016/0=P ، سی‌تی اسکن آگزیال به طور معنی‌داری دارای accuracy کمتری نسبت به سی‌تی‌اسکن کرونال داشت. نتیجه گیری : باتوجه به ارزانتر بودن رادیوگرافی پانورامیک و قابلیت دسترسی بیشتر به آن و با توجه به ارزش تشخیصی یکسان آن با سی‌تی اسکن کرونال، رادیوگرافی پانورامیک روش انتخابی در تشخیص شکستگی‌های فک تحتانی می باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/7/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb