دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 1114-1101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abtahi N, Eimani H, Vosough A, Shahverdi A, Fathi R. Therapeutic Ultrasound Examination of Follicular Reserve, and Ovarian Tissue Angiogenesis in Mice, 14 Days after Heterotopic Transplantation. JSSU 2014; 22 (2) :1101-1114
ابطحی نعیمه سادات، ایمانی حسین، وثوق احمد، شاهوردی عبدالحسین، فتحی روح الله. بررسی فراصوت درمانی بر ذخیره فولیکولی و رگزایی بافت تخمدان موش، 14 روز پس از پیوند هتروتوپیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (2) :1101-1114

مقدمه: یکی از چالش‌های موجود در زمینه پیوند تخمدان بروز آسیب‌های ایسکمی ـ ریپرفیوژن می‌باشد. درمان با شدت‌های پایین اولتراسوند پالسی (LIPUS) در پیوندها، زمانی که بافت انتقالی بلافاصله پس از پیوند در شرایط حاد و بحرانی از نظر تأمین خونرسانی به سر می‌برد، بسیار مفید بوده و افزایش بقای توده انتقالی را نشان می‌دهد. هدف از این بررسی اثر امواج فراصوت بر پیوند هتروتوپیک تخمدان موش است. روش بررسی: موش‌های ماده بالغ نژادNMRI انتخاب شده و به گروه‌های کنترل، آزمایشی و شم تقسیم گردیدند. در گروه آزمایشی بعد از پیوند تخمدان چپ به عضله پشتی، تخمدان پیوندی تحت تابش امواج فراصوت با شدت w/cm23/0، فرکانس MHZ 3 و مد پالس 1:4 به مدت 5 دقیقه روزانه و برای طول دوره 14 روز قرار گرفتند. بعد از طی دوره تخمدان‌های پیوندی خارج شده و بلافاصله جهت مطالعات بافت شناسی ثابت گردیدند. میزان رگزایی نیز به وسیله تست ایمنوهیستوشیمی CD31 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که عامل رگزایی CD31 در گروه آزمایشی که تحت تابش امواج فراصوت بودند نسبت به گروه کنترل، بیشتر بیان شد و اولتراسوند درمانی منجر به حفظ بهتر ذخیره فولیکولی تخمدان‌های پیوندی گردید. نتیجه‌گیری: اولتراسوند درمانی در بهبود و حفظ ذخایر فولیکولی تخمدان پیوندی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. این امر احتمالاً بر اساس تسریع رگزایی و افزایش تولید عوامل رشد توسط تاش امواج فراصوت (LIPUS) صورت می‌پذیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1393/2/24 | انتشار: 1393/3/17