Ghobadi H, Dehkhoda M, Motamedi P. Effect of 8-Week Endurance, Resistance and Concurrent Trainings on Serum Leptin Concentration Changes and Some Regulator Hormones of Blood Glucose in Athlete Male Students. JSSU 2014; 21 (6) :784-794
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2517-fa.html
قبادی حمید، دهخدا محمدرضا، معتمدی پژمان. تأثیر 8 هفته تمرینات هوازی، مقاومتی و موازی بر تغییرات غلظت لپتین سرم و برخی هورمون های تنظیم کننده قندخون در دانشجویان پسر ورزشکار. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (6) :784-794
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2517-fa.html
چکیده: (9110 مشاهده)
مقدمه: هدف از تحقیق حاضر مقایسه اثر سه نوع برنامه تمرینی مختلف بر تغییرات غلظت لپتین سرم و برخی هورمونهای تنظیمکننده قند خون در دانشجویان پسر ورزشکار بود. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی 32 دانشجوی پسر ورزشکار انتخاب و به 4 گروه کنترل، هوازی، مقاومتی و موازی تقسیم شدند. برنامه تمرینی برای گروه هوازی به مدت 8 هفته و هر هفته 4 جلسه تمرین دویدن روی نوارگردان به مدت 45 دقیقه با شدت 65 % حداکثر ضربان قلب بود و گروه مقاومتی هر هفته 4 جلسه 9 حرکت ایستگاهی شامل 4 ست با 12 تکرار و شدت 60 % یک تکرار بیشینه و گروه موازی نیز اجرای کامل هر دو نوع برنامه تمرینی مقاومتی و هوازی را انجام دادند. نمونههای خون در سه مرحله قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی جمعآوری و به وسیله آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه-گیریهای تکراری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: غلظت لپتین سرم در همه گروهها بلافاصله پس از تمرین به طور معنیداری کاهش (05/0≥p) و 24 ساعت پس از تمرین افزایش یافت که در دو گروه هوازی و مقاومتی معنیدار بود (001/0≥p). سطوح کورتیزول بلافاصله پس از تمرین افزایش یافت که معنیدار نبود و 24 ساعت پس از تمرین کاهش یافت که تنها در گروه مقاومتی معنیدار بود (035/0=p). سطوح انسولین بلافاصله پس از تمرین کاهش یافت که معنیدار نبود و 24 ساعت پس از تمرین افزایش یافت که در گروه هوازی (045/0=p) و مقاومتی (004/0=p) معنیدار بود. هورمون رشد بلافاصله و 24 ساعت پس از تمرین افزایش یافت که معنیدار نبود. نتیجهگیری: سطوح لپتین سرم در گروه موازی نسبت به سایر گروهها کاهش بیشتری یافت که احتمالاً به دلیل شدت بالا و طولانی شدن مدت تمرین و کاهش بیشتر بافت چربی بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1392/5/22 | پذیرش: 1392/10/7 | انتشار: 1392/11/16