دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1392 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 783-776 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ehsani V, Allahtavakoli M, Dashti M, Rezvani M, Rezazadeh H, Shamsizadeh A, et al . Effect of General Hypothermia on the Embolic Model of Stroke in the Male Rat. JSSU 2014; 21 (6) :776-783
احسانی وحید، اله توکلی محمد، دشتی محمدحسین، رضوانی محمد ابراهیم، رضازاده حسین، شمسی زاده علی، و همکاران.. بررسی اثر هیپوترمی جنرال بر سکته مغزی مدل آمبولیک در موش صحرایی نر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (6) :776-783

مقدمه: هیپوترمی اثرات محافظت نورونی بر ایسکیمی مغزی در مدل‌های انسداد دائم یا موقت شریان مغزی میانی دارد. در این پژوهش اثر محافظت نورونی هیپوترمی جنرال درمدل آمبولیک سکته مغزی مورد مطالعه قرار گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن تقریبی 250 تا 350 گرم در سه گروه هشت‌تایی مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه‌ها به ترتیب شامل شم، کنترل و هیپوترمی بودند. سکته مغزی از طریق تزریق لخته به داخل شریان مغزی میانی ایجاد شد. هیپوترمی، شش ساعت بعد از القاء سکته مغزی انجام شد. اختلالات نورولوژیک در 24 و 48 ساعت بعد از سکته مغزی اندازه‌گیری شد. حجم انفارکتوس و ادم مغزی در پایان مطالعه اندازه‌گیری شد. نتایج: هیپوترمی جنرال حجم انفارکتوس و اختلالات نورولوژیک را به طور معنی‌داری کاهش داد (001/0p<). اما اختلاف معنی‌داری برای کاهش ادم مغزی بین گروه کنترل و هیپوترمی وجود نداشت . نتیجه‌گیری: با توجه به داده‌های این مطالعه، هیپوترمی جنرال 6 ساعت بعد از سکته مغزی مدل امبوتیک اثر محافظت نورونی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای مغز و اعصاب
دریافت: 1392/4/30 | پذیرش: 1392/9/4 | انتشار: 1392/11/16