دوره 23، شماره 1 - ( فروردین 1394 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 1763-1755 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghini J, Izadi M, Moghare-Abed A, Ebrahim H, Foroughi S. Comparing Effects of Four Toothpaste Types (Nasim, Crest 7, Crest Sensitivity and Daroghar3) on Rate of Enamel Abrasion. JSSU 2015; 23 (1) :1755-1763
یقینی جابر، ایزدی مژگان، مقاره عابد احمد، ابراهیم حدیث، فروغی سمیه. مقایسه اثر چهار نوع خمیردندان(نسیم، کرست7، کرست ضدحساسیت، داروگر 3) برمیزان سایش مینای دندان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (1) :1755-1763

مقدمه: خمیردندان باید با حداقل قدرت سایندگی، حداکثر برداشت پلاک را ایجاد نماید. هدف از این تحقیق بررسی سایش ایجاد شده توسط چهار نوع خمیردندان بر مینای دندان بود. روش بررسی: در این پژوهش تجربی-آزمایشگاهی، 24 نمونه دندانی به چهار گروه شش تایی تقسیم شدند. خشونت سطحی اولیه نمونه‌ها با دستگاه زبری سنجی اندازه‌گیری شد و برای تست سایش با خمیردندان‌های داروگر 3، نسیم معمولی، کرست 7 و ضدحساسیت کرست، در دستگاه v8cross brushingقرار گرفته و بعد از شستن و خشک کردن خشونت سطحی ثانویه آن مجدداً اندازه‌گیری شد. میانگین سایش با آزمون ONEWAY ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: بین میانگین زبری سنجی قبل و بعد از سایش در کل تفاوت معنی‌دار وجود نداشت(108/0p=). میانگین تغییرات زبری سنجی در موردخمیردندان‌های مورد استفاده به صورت زیر بود: نسیم، کرست7، ضدحساسیت کرست و داروگر 3. نتیجه گیری:خمیردندان‌های بررسی شده از حیث شاخص سایش تفاوت قابل توجهی با یکدیگر نداشتند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودانتیکس
دریافت: 1392/4/28 | پذیرش: 1393/7/14 | انتشار: 1394/1/10