دوره 21، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1392 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 117-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradimoghadam O, Sedaghat A, Niakan M, Hajiesmaeili M, Seifi S, Soleimanirad R. Sudden Cardiac Arrest due to Brugada Syndrome: a Case Report and Literature Review. JSSU 2013; 21 (1) :113-117
مرادی مقدم امید، صداقت علیرضا، نیاکان محمد، حاجی اسماعیلی محمدرضا، سیفی شهرام، سلیمانی راد رضا. ایست قلبی به دلیل سندرم بروگادا: معرفی یک مورد و مرور مقالات مشابه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (1) :113-117

سندرم بروگادا از علل ناشایع ایست قلبی ناگهانی است. این سندرم یک الگوی الکتروکاردیوگرافیک منحصربه‌فرد دارد که با بالا رفتن قطعه ST به صورت Down Sloping در لیدهای پره‌کوردیال راست، طرح مشابه بلوک شاخه‌ای راست به ویژه در لیدهای جانبی و بالا رفتن نقطه j تظاهر می‌کند. باید این سندرم را از عوامل تریگرکننده شناخت و در بیهوشی عمومی این بیماران از عوامل تریگرکننده پرهیز کرد. بیمار آقای 39 ساله‌ای است که به دلیل ایست قلبی ناگهانی در اورژانس تحت احیای قلبی ریوی (CPR) قرار گرفت و پس از احیای موفق، به بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) منتقل و با تشخیص هیپوکسیک ایسکمیک انسفالوپاتی تحت درمان قرار گرفت. بررسی‌های تکمیلی با مشاوره الکتروفیزیولوژیست تشخیص سندرم بروگادا را قطعی کرد. در ویزیت قبل از عمل بیماران با سابقه خانوادگی ایست قلبی ناگهانی، بایستی این سندرم را مدنظر داشت و در بیهوشی این بیماران از عوامل مساعد کننده آریتمی نظیر تب، برادیکاردی، اختلالات الکترولیتی به خصوص اختلالات پتاسیم و کلسیم اجتناب کرد و یا در صورت وجود درمان نمود.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بیهوشی
دریافت: 1392/1/28 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6