دوره 21، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1392 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 84-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadollahi F, Khaledifar A, Sheraft A, Shalehi S. Comparison of Recovery Period, Gastrointestinal and Respiratory Side Effects in Spinal Anesthesia with Hyperbaric Marcaine in Diabetic and Non-diabetic Patients. JSSU 2013; 21 (1) :78-84
یداللهی فرخ، خالدی فر ارسلان، شرافت اصغر، صالحی شهریار. بررسی مقایسه طول دوره ریکاوری، عوارض گوارشی و تنفسی در بی‌حسی نخاعی با مارکائین هیپربار در بیماران دیابتی و غیردیابتی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (1) :78-84

مقدمه: بی‌حسی نخاعی با مارکائین هیپرباریک در بیماران مختلف با عوارض جانبی متفاوت همراه است. هدف از این مطالعه مقایسه طول دوره ریکاوری، عوارض گوارشی و تنفسی در بیهوشی نخاعی با مارکائین هیپرباریک در بیماران دیابتی و غیردیابتی است. روش بررسی: در یک مطالعه مقایسه‌ای مقطعی 62 بیمار (30 نفر دیابتیک و 32 نفر غیردیابتیک) تحت عمل جراحی ناحیه تحتانی شکم و اندام تحتانی با نمونه‌‌گیری ساده انتخاب شدند. بیماران دیابتی و غیردیابتی بعد از بیهوشی نخاعی با مارکائین هیپربار از نظر طول دوره ریکاوری، عوارض گوارشی و تنفسی مورد ارزیابی قرارگرفتند. اطلاعات با استفاده از پرونده بیماران، معاینه فیزیکی و تکمیل پرسشنامه تهیه شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آزمون‌های T مستقل و دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: عوارض گوارشی و تنفسی در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی‌دار آماری نداشت (05/0(p>. میانگین طول مدت اقامت در ریکاوری در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی‌دار آماری داشت (05/0(p= به طوری که دوره ریکاوری بیماران دیابتی کوتاه‌تر بوده است. نتیجه‌گیری: با توجه به یکسان بودن عوارض گوارشی و تنفسی همچنین کوتاه‌تر بودن دوره ریکاوری به نظر می‌رسد مارکائین هیپربار در بیهوشی نخاعی بیماران دیابتی مناسب باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1392/1/24 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6