Dadashpour M, Rasooli I, Sefidkon F, Bagher Rezaei M, Darvish Alipour Astaneh S. Ferrous Ion Chelating, Superoxide Anion Radical Scavenging and Tyrosinase Inhibitory Properties of Pure and Commercial Essential Oils of Anetrhum Graveolens. JSSU 2013; 21 (1) :1-9
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2330-fa.html
داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفید کن فاطمه، باقر رضایی محمد، درویش علیپور آستانه شکیبا. فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانسهای خالص و تجاری شوید. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (1) :1-9
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2330-fa.html
چکیده: (8073 مشاهده)
مقدمه: علیرغم اینکه برخی از روغنهای اسانسی دارای اندکی اثر سمی حاد هستند، استفاده از روغنهای اسانسی در بسیاری از کشورها تحت کنترل نیست. شوید یکی از گیاهانی است که مصرف عمومی داشته و روغن اسانسی آن نیز در دسترس عموم قرار دارد. در این مطالعه فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس شوید که از گیاهان بومی و ارزشمند ایران میباشد، مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: خواص بیولوژیک اسانس شوید در دو شکل خالص و تجاری آن بررسی شد. فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیون، بازدارندگی تیروسینازی و فلاونوئید کل اسانس خالص شوید تازه و شوید تجاری مورد آزمایش قرار گرفت.
نتایج: 8/7 میکروگرم EDTA، فعالیتی معادل فعالیت 2 میکروگرم اسانس خالص را داشت. اسانسها دارای قدرت رادیکالزدایی سوپراکساید هستند. 50 درصد غلظت کلاتینگ یون فروس، فعالیت ضدتیروسینازی و رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی اسانس خالص شوید به ترتیب 3/1، 4، 1 میکروگرم و همان عوامل در اسانس تجاری برابر 6/171، 589 و 132 میکروگرم بود. فعالیت ضدتیروسینازی 4/6 میکروگرم اسانس خالص شوید تقریباً معادل فعالیت ضدتیروسینازی 1000 میکروگرم اسانس تجاری شوید بود.
نتیجهگیری: شوید دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بوده و ربایش رادیکالهای آزاد است. این اسانس همچنین دارای فعالیت کلاته کردن آهن و خاصیت از بین بردن رادیکال سوپراکسید بوده و در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی واکنشگر مؤثر است. شوید قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنایع غذا و دارو دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1392/1/11 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6