دوره 20، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1391 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 777-770 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toodeh Zaeim M, Yasaei S, Tabatabaei Z, Rahmani-Shahriari F. Comparison of New Accuracy Degree and Tanaka Johnson Formulae for Prediction of Mesiodistal Width of Unerupted Permanent Canines and Premolars . JSSU 2013; 20 (6) :770-777
توده زعیم محمد حسین، یاسایی صغری، طباطبایی زهره، رحمانی شهریاری فاطمه. مقایسه دقت فرمولی جدید با فرمول تاناکا ـ جانسون در پیش‌بینی عرض مزیودیستالی کانین و پرمولرهای دایمی رویش نیافته. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (6) :770-777

مقدمه: از آنجایی که پیش‌بینی عرض مزیودیستالی دندان‌های رویش نیافته به تشخیص مال اکلوژن و نحوه تکامل سیستم دندانکی کمک می کند. هدف از این مطالعه پیش‌بینی عرض مزیودیستالی دندان‌های کانین و پرمولرهای دایمی رویش نیافته در دوره دندانی مختلط است. روش بررسی: در این مطالعه 120 جفت کست دندانی افراد 30-12 سال انتخاب و بیشترین عرض مزیودیستالی تاج دندان‌های دایمی کانین و پرمولرهای اول و دوم فک بالا و پایین و انسیزورهای فک پایین و مولرهای اول بالا با دقت 01/0 میلی‌متر اندازه‌گیری شدند. عرض مزیودیستالی کانین و پرمولرها در هر دو فک بالا و پایین در فرمول جدید بر اساس مولرهای اول دایمی بالا و سانترال‌های میانی دایمی پایین تخمین زده شد و با فرمول تاناکا ـ جانسون مورد مقایسه قرارگرفت. نتایج: میانگین واقعی عرض مزیودیستالی دندان‌های کانین و پرمولرهای دایمی در فک بالا 22/21 میلی‌متر و در فک پایین 98/20 میلی‌متر بود و مقدار برآورد شده توسط فرمول جدید در فک بالا 64/21 میلی‌متر و در فک پایین 69/21 میلی‌متر و بر اساس فرمول تاناکا ـ جانسون در فک بالا41/22 میلی‌متر و در فک پایین92/21 میلی‌متر بود. با استفاده از آزمون‌های ANOVA و پیرسون مشخص گردید که مقادیر به دست آمده از دو فرمول به ترتیب از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (701/0r = ، 001/0Pvalue<). نتیجه‌گیری: تخمین مجموع عرض مزیودیستالی کانین و پرمولرهای رویش نیافته در جمعیت ایرانی (یزد) به کمک فرمول جدید زعیم با توجه به قابلیت استفاده در سن پایین‌تر و دقت بیشتر، نسبت به فرمول تاناکا ـ جانسون بهتر می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25