دوره 20، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1391 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 751-743 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimianfar A, Frouzannia K, Dehghani H, Khavari Z, Sareban M. Assessment of Knowledge and Practice in Needle Stick Injury among Health Care Staff . JSSU 2013; 20 (6) :743-751
رحیمیان فر علی اکبر، فروزان نیا سید خلیل، دهقانی حمیده، خاوری زهره، ساربان محمد تقی. بررسی آگاهی و عملکرد کارکنان بهداشتی، درمانی مرکز قلب افشار یزد در رابطه با صدمات ناشی از وسایل نوک تیزدر سال 1389. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (6) :743-751

مقدمه: صدمات ناشی از وسایل نوک تیز می‌تواند به شدت برای کارکنان بهداشتی، درمانی به دلیل بیماری‌های منتقله خطر آفرین باشد. سر سوزن یا اجسام تیز و برنده آلوده به خون قادر به انتقال حداقل بیست پاتوژن منتقله از طریق خون به کارکنان پزشکی می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی آگاهی و عملکرد کارکنان بهداشتی، درمانی بیمارستان افشار یزد در رابطه با صدمات ناشی از وسایل نوک تیز است تا بدینوسیله نتایج به دست آمده در جهت ارتقاء آگاهی، عملکرد و سطح سلامت کارکنان بهداشتی درمانی قرار گیرد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 125 نفر از کارکنان تیم بهداشتی و درمانی بیمارستان افشار بود شرکت داشتند. روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه حاوی سئوالاتی در رابطه با مشخصات جمعیت‌شناختی عملکرد و آگاهی در رابطه با صدمات ناشی از وسایل نوک تیز بود. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از شاخص‌های آماری توصیفی آزمون شفه، آنالیز واریانس و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی مردان 70/5 و در زنان 78/5 بود. همچنین در این مطالعه بین جنس، سن، سابقه کار و نمره آگاهی رابطه معنی‌داری به دست نیامد (412/0p=). به علاوه تفاوت معنی‌داری بین میانگین نمره آگاهی در بین بخش‌های مختلف حاصل گردید (001/0(p=. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، انجام برنامه‌های آموزشی به صورت مداوم و دوره‌ای برای کارکنان بر اساس اولویت آموزشی در بخش‌های مختلف به خصوص در زمینه احتیاطات عمومی نظیر گذاشتن درپوش سرسوزن و غیره پیشنهاد می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25