Yuzbashian E, asghari G, Hosseini-Esfahani F, Mahmoodi B, Mirmiran P, Azizi F. Comparison of Olive Intake and Metabolic Syndrome Incidence during 3 Years of Follow up in Adult Men and Women. JSSU 2013; 21 (5) :651-665
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2235-fa.html
یوزباشیان عماد، اصغری گلاله، حسینی اصفهانی فیروزه، محمودی بهناز، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. مقایسه دریافت زیتون و بروز سندرم متابولیک طی 3 سال پیگیری در مردان و زنان بزرگسال. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (5) :651-665
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2235-fa.html
چکیده: (9401 مشاهده)
مقدمه: رژیم غذایی غنی از زیتون به عنوان یک منبع اسید چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه (MUFA) میتواند بر عوامل خطر قلبی و عروقی مؤثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بروز سندرم متابولیک با میزان مصرف زیتون، روغن زیتون و محتوای اسیداولئیک آنها، طی سه سال پیگیری در بین بزرگسالان تهرانی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر، یک مطالعه طولی بر پایه جمعیت بود که در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام گرفت. اطلاعات تغذیهای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمعآوری شد. اطلاعات جمعیت شناختی توسط پرسشنامه تکمیل گردید و فشارخون و شاخصهای تن سنجی آنها مطابق پروتکلهای استاندارد سنجیده و تجزیه و تحلیلهای بیوشیمیایی بر روی نمونههای خون ناشتا انجام شد. در پایان بر روی 1053 نفر (352 مرد و 701 زن) 60-19 ساله برای بروز سندرم متابولیک تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت.
نتایج: میانگین سنی جمعیت 8/10±5/35 سال و میانگین دریافت زیتون در مردان و زنان به ترتیب 1/4±7/1و 3/5±6/1 گرم در روز بود. با تعدیل عوامل مداخلهگر در مردان و زنان، در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون، نسبت شانس بروز سندرم متابولیک نسبت به سهک اول به ترتیب 61/0 و 17/1 به دست آمد و همچنین HDL کلسترول پایین، در مردان در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون نسبت به سهک اول 55/0بود. همچنین نسبت شانس بروز گلوکز خون بالا در بالاترین سهک دریافت زیتون در مردان 55/0 بود. برای سایر اجزای سندرم متابولیک و دریافت زیتون و روغن زیتون و محتوی اسیداولئیک آن رابطه معنیداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری: دریافت روغن زیتون با کاهش بروز HDL کلسترول پایین و دریافت زیتون با کاهش بروز گلوکز خون بالا در مردان تهرانی همراه است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1391/10/7 | پذیرش: 1392/9/16 | انتشار: 1392/9/16