چکیده: (10955 مشاهده)
مقدمه: به کار بردن روشی بدون عارضه برای مادر و جنین، جهت کاهش درد و طول مدت زایمان میتواند سبب افزایش تمایل بیماران به زایمان طبیعی و در نهایت کاهش میزان سزارین و عوارض ناشی از آن شود. این مطالعه جهت بررسی اثر موسیقی در کاهش درد زایمان و طول مدت لیبر انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی 99 نفر از زنان بارداری که با شروع دردهای زایمان مراجعه کردند در طی سالهای 89-1388 انجام شد. افراد به طور تصادفی در یکی از سه گروه شامل گروه موسیقی تند، موسیقی آرام و گروه کنترل (بدون موسیقی) قرار میگرفتند. درد بر اساس معیار VAS، در آغاز فاز اکتیو زایمان و سپس هر ساعت یک بار سنجیده شد. همچنین طول مدت فاز اکتیو و مرحله دوم زایمان ثبت شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمونهای T_test، Chi-square و Mann-whitney استفاده گردید.
نتایج: در افراد گروه موسیقی تند، اسکور درد در تمام زمانها پس از شروع موسیقی به استثناء ساعت چهارم، کمتر از افراد گروه کنترل بود و این اختلاف در ساعات اول و پنجم معنیدار بود. اسکور درد در گروه موسیقی آرام فقط در ساعت پنجم به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. طول مدت لیبر در گروه موسیقی تند به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود.
نتیجهگیری: گوش دادن به موسیقی با ضرب آهنگ تند در فاز اکتیو لیبر میتواند سبب کاهش میزان درد و طول مدت لیبر شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی دریافت: 1391/10/3 | انتشار: 1391/10/26