دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1392 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 822-816 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammad Eini A, shayegh J, Moharrami fard M. Comparison of Antibacterial Effect of Malva Sylvestris L.(Aerial and Root Organs) by MIC. JSSU 2014; 21 (6) :816-822
محمدعینی علی، شایق جلال، محرمی فرد مجید. مقایسه اثرات ضدباکتریایی اندام هوایی و ریشه گیاه پنیرک با روش MIC. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (6) :816-822

مقدمه: گیاه پنیرک ( Malva sylvestris l. ) متعلق به خانواده ( Malvaceae ) که مقدار زیادی (مالون آ:2- متیل 3- متوکسی 5،6-دهیدروکسی 1 و 4 ناپاتوکوئی نون) و آنتوسیانین و رنگدانه­های طبیعی خیلی مهم از آن استخراج شده است. آنتوسیانین و دیگر مواد گیاه پنیرک دارای خواص ضدباکتریایی هستند.

روش بررسی: در این مطالعه خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه پنیرک با استفاده از استخراج عصاره آبی ـ الکلی (اندام هوایی و ریشه) گیاه با الکل 70 درجه به صورت مجزا، بر روی 6 گونه باکتریایی (پاستورلا مولتوسیدا، لیستریامونوسایتوژنز، اشریشیا کلی، سالمونلا انتریکا، استافیلوکوکوس آرئوس، استرپتوکوکوس آگالاکتیه) مورد بررسی قرار گرفت. باکتری­ها به روش سنجش رزازوزین با استفاده از میکروتیترپلیت کشت داده شدند.

نتایج: اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه پنیرک به صورت مجزا بررسی شد که بیشترین اثرضدباکتریایی مربوط به عصاره اندام هوایی بر باکتری پاسترولا مولتیسیدا ( 3/12(0/19mg/ml) %) بود و بر باکتری سالمونلا انتریکا بدون اثر تعیین گردید.

نتیجه­گیری: از آنجایی که آنتی­بیوتیک­ها در سلامتی بشر انقلاب بزرگی را ایجاد کرده­اند که منجر به معالجه عفونت­های تهدیدکننده زندگی انسان می­شوند. با این وجود به دلیل وقوع در حال افزایشی مقاومت باکتریایی نسبت به آنتی­بیوتیک­های موجود، به نظر می­رسد جستجوی آنتی­بیوتیک­های جدیدتر با روش­های بروز ضروری باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1391/8/8 | پذیرش: 1392/9/3 | انتشار: 1392/11/16