مقدمه: گیاه پنیرک ( Malva sylvestris l. ) متعلق به خانواده ( Malvaceae ) که مقدار زیادی (مالون آ:2- متیل 3- متوکسی 5،6-دهیدروکسی 1 و 4 ناپاتوکوئی نون) و آنتوسیانین و رنگدانههای طبیعی خیلی مهم از آن استخراج شده است. آنتوسیانین و دیگر مواد گیاه پنیرک دارای خواص ضدباکتریایی هستند.
روش بررسی: در این مطالعه خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه پنیرک با استفاده از استخراج عصاره آبی ـ الکلی (اندام هوایی و ریشه) گیاه با الکل 70 درجه به صورت مجزا، بر روی 6 گونه باکتریایی (پاستورلا مولتوسیدا، لیستریامونوسایتوژنز، اشریشیا کلی، سالمونلا انتریکا، استافیلوکوکوس آرئوس، استرپتوکوکوس آگالاکتیه) مورد بررسی قرار گرفت. باکتریها به روش سنجش رزازوزین با استفاده از میکروتیترپلیت کشت داده شدند.
نتایج: اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه پنیرک به صورت مجزا بررسی شد که بیشترین اثرضدباکتریایی مربوط به عصاره اندام هوایی بر باکتری پاسترولا مولتیسیدا ( 3/12(0/19mg/ml) %) بود و بر باکتری سالمونلا انتریکا بدون اثر تعیین گردید.
نتیجهگیری: از آنجایی که آنتیبیوتیکها در سلامتی بشر انقلاب بزرگی را ایجاد کردهاند که منجر به معالجه عفونتهای تهدیدکننده زندگی انسان میشوند. با این وجود به دلیل وقوع در حال افزایشی مقاومت باکتریایی نسبت به آنتیبیوتیکهای موجود، به نظر میرسد جستجوی آنتیبیوتیکهای جدیدتر با روشهای بروز ضروری باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |