دوره 20، شماره 4 - ( مهر و آبان 1391 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 500-489 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lavafpour Noori F, Zahrakar K, Sanai Zaker B. A Study of Effectiveness of Group Forgiveness Therapy in Reducing Aggression among 11-13 Year Old Male Adolescents in City of Dezful. JSSU 2012; 20 (4) :489-500
لواف‌پور نوری فرشاد، زهراکار کیانوش، ثنایی ذاکر باقر. بررسی اثربخشی بخشایش درمانی گروهی در کاهش پرخاشگری نوجوانان پرخاشگر 11 تا 13 ساله شهرستان دزفول. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (4) :489-500

چکیده:   (19415 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بخشش درمانی به صورت گروهی در کاهش پرخاشگری نوجوانان 11 تا 13 ساله پرخاشگر پسر شهرستان دزفول بود. روش بررسی: پژوهش نیمه آزمایشی (طرح پیش آزمون ـ پس آزمون با گروه کنترل) حاضر بر روی 30 دانش آموز 11 تا 13 ساله که در پرسشنامه پرخاشگری باس و پری نمرات بالا گرفته بودند، اجرا شد. شرکت‌کنندگان به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. پرسشنامه پرخاشگری باس و پری به عنوان پیش آزمون بر روی دو گروه اجرا شد. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه (هفتگی) یک ساعته در معرض مشاوره قرار گرفت و گروه کنترل هیچ گونه مشاوره‌ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از آزمون لوین، کولموگروف اسمیرونوف، t نمرات اختلافی دو گروه مستقل و t دو گروه همبسته تحلیل شد. نتایج: تحلیل یافته‌ها با استفاده از آزمون t دو گروه مستقل جهت مقایسه بین گروهی نشان داد که گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی‌داری را در پرخاشگری و ابعاد آن (پرخاشگری جسمی، پرخاشگری کلامی، خشم و خصومت) کسب کرده است. همچنین آزمون t وابسته جهت مقایسه درون گروهی پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش نشان داد که پرخاشگری و ابعاد آن به طور معنی‌دار پس از اجرای متغیر مستقل کاهش یافته است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که بخشش درمانی به صورت گروهی می‌تواند به طور معنی‌دار و اثربخش پرخاشگری کلی و ابعاد پرخاشگری جسمی، پرخاشگری کلامی، خشم و خصومت را کاهش دهد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1391/7/22 | انتشار: 1391/7/24

نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط maryam1364 در تاریخ 1391/12/9
maryamgharechahi@yahoo.com
نظر ارسال شده توسط madigonabadi@yahoo.com در تاریخ 1393/1/17
سلام مقالتون خیلی عالی بود
اگه ممکنه تجزیه و تحلیل پرسشنامه باس و پری رو برام بفرستید.