دوره 20، شماره 4 - ( مهر و آبان 1391 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 428-420 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hossein Pour Feizi M, Rojhan Nejad M, Pouladi N, Azarfam P, Montazeri V, Halimi M. The Study of Survivin Gene Promoter Polymorphism (-31G/C) in Breast Cancer in North West of Iran. JSSU 2012; 20 (4) :420-428
حسین‌پور فیضی محمدعلی، رجحان ن‍ژاد مهدیه، پولادی ناصر، آذرفام پروین، منتظری وحید، حلیمی منیژه. مطالعه پلی‌مورفیسم پروموتر ژن (SNP-31G/C)Survivinدر مبتلایان به سرطان پستان (در شمال‌غرب کشور). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (4) :420-428

مقدمه: ژن survivin به عنوان مهارکننده آپوپتوز نقش مهمی در رشد و پیشرفت سرطان پستان دارد. بیان متمایز این ژن در سلول‌های توموری برخلاف سلول‌های نرمال بالغ و ارتباط بیان بالای survivin و فرم‌های بدخیم توموری آن را به عنوان مارکرمولکولی در تشخیص و پیش‌آگهی سرطان مطرح نموده است. مکانیسم دقیق بیان بالای آن در بعضی از سرطان‌ها هنوز ناشناخته است. این احتمال وجود دارد که تعدادی از پلی‌مورفیسم‌ها در این ژن منجر به تولید یا فعالیت خارج ازکنترل آن گردند. یک پلی‌مورفیسم معمول که به طور گسترده‌ای مطالعه شده در ناحیه 31- ژن قرار گرفته و طبق گزارشات بر روی بیان survivin و استعداد ابتلا به انواع سرطان‌ها تأثیرگذار است. در این مطالعه همبستگی پلی‌مورفیسم ژنتیکی G/C31- پروموتر survivin و سرطان پستان در شمال غرب ایران بررسی شده است. روش بررسی: در این مطالعه مورد ـ شاهدی، پلی‌مورفیسم 31-G/C نمونه‌های خونی 94 زن بیمار همراه با ویژگی‌های پاتولوژیکی آنها و82 زن سالم توسط روش PCR-RFLP و توالی یابی مستقیم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که فراوانی ژنوتیپی در بیماران مبتلا به سرطان برای ژنوتیپ‌های GG، GC و CC به ترتیب 50%، 8/46% و 2/3% و در افراد کنترل 50%، 1/45% و 9/4% به دست آمد. همچنین فراوانی آلل‌ C در بیماران 26% و در افراد کنترل 27% بود. از لحاظ آماری هیچ ارتباط معنی‌داری بین ژنوتیپ‌های تغییریافته (CC و CG) و سرطان پستان یافت نشد. نتیجه‏گیری: به نظر می‌رسد ارتباط قابل توجهی بین پلی‌مورفیسم 31- با خطر ابتلاء به سرطان پستان و شرایط بالینی بیماری در جمعیت مورد مطالعه وجود نداشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1391/7/22 | انتشار: 1391/7/24