Masoudnia E, Salehabadi E, Khakzad Z. Relationship between Social Networks and the Recovery Rate in Patients with Coronary Heart Disorder after Heart By-pass Surgery. JSSU 2013; 21 (5) :564-574
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2101-fa.html
مسعودنیا ابراهیم، صالح آبادی ابراهیم، خاکزاد زهرالسادات. بررسی رابطه بین شبکههای اجتماعی و سرعت بهبودی بیماران قلبی ـ عروقی بعد از جراحی بایپس. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (5) :564-574
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2101-fa.html
چکیده: (8196 مشاهده)
مقدمه: یکی از مسایل اساسی در ارتباط با بیمارانی که تحت جراحی بای پس قرار میگیرند، نارسایی در بهبود آنها بعد از عمل جراحی است. تأخیر در بهبود بیماران بعد از جراحی، برآیندهای منفی بالینی، روانی و اقتصادی متعددی هم برای بیمار و هم برای تأمینکننده مراقبت پزشکی به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین شبکههای اجتماعی و سرعت بهبود بیماران قلبی عروقی بعد از جراحی بای پس انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش در قالب یک طرح پیمایشی و به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران قلبی کرونر بود که جراحی بای پس را انجام داده بودند. معیار ورود بیماران، سپری شدن دست کم یک هفته از عمل جراحی آنها بود. دادهها با استفاده از شاخص شبکه اجتماعی برکمن و سیم (BSSNI) و پرسشنامه محققساخته سرعت بهبود بیماری جمعآوری شد و با استفاده از نرمافزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: تفاوت معنیداری بین بیماران با سرعت بهبودی بالا و سرعت بهبودی پایین از نظر شبکه اجتماعی (01/0>p) وجود داشت.
نتیجهگیری: بیماران با سرعت بهبودی بالا، از گستره بالاتر شبکه اجتماعی در مقایسه با بیماران با سرعت بهبودی پایین برخوردار بودند. این نتیجه نشان داد که شبکههای اجتماعی از جمله عوامل مؤثر در مداخلههای رفتاری و اجتماعی با هدف افزایش سرعت بهبود بیماران قلبی ـ عروقی بعد از جراحی بای پس میتواند باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اپیدمیولوژی دریافت: 1391/6/15 | پذیرش: 1392/9/16 | انتشار: 1392/9/16