دوره 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1391 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 10-201 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parnow A, Gourgin-e-Karaji Z, Gharakhanlou R, Rajabi S. Effect of 10 Week Strength Training on Nicotinic Acetylcholine Receptor Rate in Fast and Slow Twitch Skeletal Muscles of Rats. JSSU 2012; 20 (2) :201-10
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1980-fa.html
پرنو عبدالحسین، گرگین کرجی زینب، قراخانلو رضا، رجبی سمیه. اثر 10 هفته تمرین قدرتی بر میزان گیرنده‌های نیکوتینی استیل‌کولین عضلات اسکلتی کند و تند انقباض موش‌های صحرایی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :201-10

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1980-fa.html

مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 10 هفته تمرین قدرتی بر میزان گیرنده‌های نیکوتینی استیل‌کولین(nAChR) عضلات اسکلتی کند و تند انقباض موش‌های صحرایی بود. روش بررسی: در این پژوهش 10 سر موش نر ویستار به طور تصادفی به دو گروه کنترل(5=n) و تمرین قدرتی(5=n) تقسیم شدند. تمرین قدرتی 10 هفته به طول انجامید. برنامه تمرین قدرتی شامل بالارفتن همراه با وزنه از نردبانی به طول یک متر با زاویه 85 درجه نسبت به زمین بود که وزنه‌هایی که به دم آنها وصل شد از 35 گرم در هفته اول تا 600 گرم در هفته آخر به طور تدریجی اضافه شد. 48 ساعت بعد از ده هفته تمرین، حیوانات با ترکیبی از کتامین و زایلازین بی‌هوش و عضلات درشت نئی و نعلی آن‌ها جدا شده و بلافاصله در نیتروژن مایع منجمد و سپس در دمای منفی 70 درجه نگهداری شدند. اندازه‌گیری nAChR به روش الایزا(Accurate Chemical, USA) انجام شد. نتایج: نتایج تحقیق نشان داد بین میزان nAChR گروه کنترل با گروه تمرین قدرتی در عضله کند انقباض و در عضله تند انقباض تفاوت معنادار وجود دارد(به ترتیب 00/0=P و 03/0= P). بعد از اجرای تمرین قدرتی، بین میزان nAChR در عضلات کند و تند گروه تمرینی تفاوت معنادار وجود داشت(02/0= P)، درحالی که این تفاوت در گروه کنترل معنادار نبود(07/0= P). نتیجه‌گیری: با توجه به افزایش معنادار میزان nAChRدر هر دو نوع عضله کند و تند انقباض بعد از اجرای تمرین قدرتی، به نظر می‌رسد تمرین ورزشی می‌تواند از طریق تسریع عوامل نروتروفیکی دخیل در ساخت و دسته‌بندی nAChR، نقش کلیدی در افزایش میزان گیرنده‌های استیل‌کولین نیکوتینی داشته باشد.
دریافت: 1391/4/11 | انتشار: 1391/3/26