دوره 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1391 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 75-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moraveji M, Soleiman nezhad N, Naserian J, Bazarghan M. The Effect of Early Ambulation of Patients on Bleeding and Hematom Via the Femoral Artery in Post Angiography Ward in Ayatollah Moosavy Hospital(Zanjan 2011). JSSU 2012; 20 (2) :167-75
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1976-fa.html
مروجی مهتاب، سلیمان نژاد نعمت الله، ناصریان جواد، بازرگان مجید. تأثیر راه‌اندازی زودرس بیماران بر میزان خونریزی و هماتوم پس از آنژیوگرافی از طریق شریان فمورال در بخش پست آنژیوگرفی مرکز آموزشی و درمانی آیت‌اله موسوی زنجان 1389 . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :167-75

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1976-fa.html

مقدمه: آنژیوگرافی عروق کرونر از روش‌های تشخیصی و درمانی مهم برای بیماران مبتلا به بیماری‌های عروق کرونر می‌باشد. تاکنون توافقی در مورد مدت زمان مطلوب خارج شدن بیمار از تخت به دنبال آنژیوگرافی از طریق شریان فمورال وجود ندارد. در پژوهش حاضر تفاوت بین 2 و 6 ساعت استراحت مطلق در تخت در میزان بروز خونریزی و هماتوم بعد از آنژیوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 100 بیمار تحت آنژیوگرافی عروق کرونری انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شدند. اطلاعات دموگرافیک از هر دو گروه قبل از انجام آنژیوگرافی گرفته شد. بلافاصله بعد از آنژیوگرافی غلاف کاتتر خارج شد و با فشار دستی توسط کیسه شن هموستاز انجام شد. در گروه آزمون، 2 ساعت بعد از استراحت مطلق بیماران از تخت خارج شدند. شیوع هماتوم و خونریزی بعد از آنژیوگرافی در 24 ساعت بعد از پروسیجر مشاهده و ثبت شد. نتایج: براساس نتایج این پژوهش تفاوتی در میزان شیوع‌ هماتوم و خونریزی در دو گروه قبل و بعد از آنژیوگرافی مشاهده نشد. این عدم وجود تفاوت با در نظر گرفتن سن، جنس، BMI، اندازه کاتتر، مدت انجام پروسیجر، تاریخچه استفاده از داروهای آنتی‌کواگولان، مدت زمان هموستاز و انجام تست‌های انعقادی قبل از آنژیوگرافی به دست آمد. نتیجه‌گیری: خارج شدن از استراحت مطلق 2 ساعت بعد از آنژیوگرافی به اندازه استراحت مطلق 6 ساعته در تخت بعد از آنژیوگرافی بی‌خطر و خالی از عوارض است.
دریافت: 1391/4/11 | انتشار: 1391/3/26