دوره 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1391 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 41-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirzad H, Taji F, Pilehvarian A, Hosseini M, Rafieian-kopaei M. The Preventive and Curative Effects of Fresh Garlic Extract And its Aerial Parts on Fibrosarcoma in Balb/c Mice. JSSU 2012; 20 (2) :133-41
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1972-fa.html
شیرزاد هدایت الله، تاجی فاطمه، پیله وریان علیرضا، حسینی سید مسیح، رفیعیان کوپائی محمود. اثرات پیشگیری کننده و درمانی عصاره سیر تازه و اندام هوایی بر رشد سلول‌های فیبروسارکوما در موش سوری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :133-41

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1972-fa.html

مقدمه: اثر مثبت سیر در ممانعت از رشد بعضی از انواع سرطان در مطالعات مختلف نشان داده شده است ولی اثر آن بر رشد فیبروسارکوم مشخص نیست. در این مطالعه اثر پیشگیری کننده و درمانی عصاره هیدروالکلی سیر تازه در مقایسه با اندام هوایی آن، بر رشد فیبروسارکومایWEHI 164 در موش سوری مورد آزمایش قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه مداخله‌ای، تعداد 48 سر موش Balb/cمادّه، (inbred، 7-6 هفته‌ای) به 6 گروه 8 تایی، تقسیم شدند. مقدار cell/ 100 μl 106× 5 سلول سرطانی در زیر پوست ناحیه سینه حیوانات، تزریق شد. مساحت تومورها اندازه‌گیری و با استفاده از تست ANOVA با یکدیگر مقایسه شدند. قدرت آنتی اکسیدانی عصاره‌ها و مقدار ترکیبات فنولی نیز، ارزیابی شدند. نتایج: میانگین رشد تومورها در گروه‌هایی که عصاره سیر تازه یا اندام هوایی سیر را دریافت کرده بودند کمتر از گروه کنترل و در روز 21 این اختلاف در گروه سیر تازه معنی‌داری بود(05/0P<). قدرت آنتی اکسیدانی سیر تازه 6/53% و اندام هوایی 3/15% بود. میزان فنول کل در سیر تازه mg/gr61/12 و در اندام هوایی سیر mg/gr 44/2 بود. نتیجه‌گیری: مصرف سیر، ممکن است نقش مهمی در کنترل و ممانعت از رشد فیبروسارکوما داشته باشد. محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندام هوایی سیر در مقایسه با سیر تازه کمتر و ممکن است در دوزهای بالاتر، اثرات ضد سرطانی داشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1391/4/10 | انتشار: 1391/3/26