دوره 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1391 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 32-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami Nejad M, Amini M, Lahmi F, Roshani M, Zojaji H, Norouzinia M, et al . Prevalence of Celiac Disease and its Effects on Pregnancy. JSSU 2012; 20 (2) :125-32
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1971-fa.html
رستمی نژاد محمد، امینی مرضیه، لحمی فرهاد، روشنی محمد، زجاجی همایون، نوروزی نیا محسن، و همکاران.. شیوع بیماری سیلیاک و اثرات آن بر بارداری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :125-32

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1971-fa.html

مقدمه: از علایم بیماری سیلیاک نازایی و یا بارداری نامطلوب است. در گذشته هیچ گزارشی از بیماری سیلیاک در زنان باردار ایرانی گزارش نشده است. هدف از این مطالعه برآورد شیوع سیلیاک تشخیص داده نشده در جمعیت زنان باردار و عواقب ناشی از آن در دوران بارداری است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 796 زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند که میانگین سن آنها 26 سال(26SD=) و میانگین دوره بارداری آنها 4/5 ماه بود. درکلیه افراد، IgA کل و آنتی بادی‌های ضدترانس گلوتامیناز (tTGA)اندازه‌گیری شد و افرادی که از لحاظ tTGA مثبت بودند، بیوپسی اخذ شده از روده کوچک آنها بر اساس طبقه‌بندی اصلاح شده مارش مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: از 796 خانم باردار17 نفر(1/2%) سرولوژی مثبت(tTGA+) بودند. نمونه اخذ شده از بیماران در 10 نفر از 17 بیمار نشان‌دهنده بافت غیرنرمال مطابق با معیارهای بیماری سیلیاک بود(Marsh I-IIIc). دو بیمار سابقه سقط جنین در گذشته داشتند و وزن حین تولد در نوزادان سه بیمار کمتر از حد طبیعی بود. نتیجه: در این مطالعه ارتباط معنی‌داری بین شیوع بیماری سیلیاک با عواقب نامطلوب بارداری دیده نشد. رویهم رفته، یک نفر از 66 زن باردار با شیوعی برابر 5/1% مبتلا به بیماری سیلیاک بودند. شدت بیماری سیلیاک در افراد مختلف متفاوت است و هر فرد مبتلا به سیلیاک درمعرض خطر بالای ابتلاء به عوارض بیماری نیست. که این بیانگر آن است که می‌توان ازرعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن در افراد با بارداری نرمال اجتناب کرد.
دریافت: 1391/4/10 | انتشار: 1391/3/26