دوره 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1391 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 124-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi M. Simultaneous Onset of Chickenpox and Scarlet Fever: a Case Report. JSSU 2012; 20 (1) :119-124
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1918-fa.html
کریمی مهران. گزارش یک مورد نادر همزمانی مخملک و آبله مرغان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (1) :119-124

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1918-fa.html

مقدمه: بیماری آبله مرغان بیماری تب‌دار، مسری، همراه با راش است که عامل آن ویروس واریسلازوستر می‌باشد. اکثرکودکان تا 15 سالگی به این ویروس آلوده می‌شوند. بیماری مخملک به علت توکسین اریتروژنیک استرپتوکوک گروه Aایجاد می‌شود که معمولا سبب ایجاد واکنش‌های پوستی از قبیل پاپول‌های کوچک قرمز رنگ و اغلب خارش‌دار روی تنه و اندام‌ها و همچنین قرمزی بر روی پوست بخصوص کشاله ران و ساعد می‌شود. معرفی بیمار: بیمار دختر 3 ساله‌ای است که دوروز پس ازابتلا به آبله مرغان در حالیکه ضایعات فعال بیماری اولیه را داشت مبتلا به مخملک شد. وجود ضایعات پوستی در مراحل مختلف همراه با سایر علایم بالینی تشخیص آبله مرغان را مسجل کرد. همچنین بروز ضایعات ماکولار منتشر در سر تا سر بدن بخصوص تنه همراه با زبان قرمز توت فرنگی و ضایعات اگزوداتیولوزه‌ها که پاسخ خوبی به درمان با پنی سیلین داد، تشخیص بروز عارضه مخملک بدنبال آبله مرغان را نیز مسجل نمود. بیماری مخملک ندرتا عارضه‌ای از بیماری آبله مرغان بوده و ممکن است همزمان علایم هر دو بیماری وجود داشته باشد. با توجه به اینکه تشخیص هر دو بیماری براساس یافته‌های بالینی می‌باشد، لذا لازم است پزشکان درصورت شک بالینی درمان مناسب را انجام دهند.
واژه‌های کلیدی: مخملک، آبله مرغان
دریافت: 1391/2/17 | پذیرش: 1391/2/17 | انتشار: 1391/2/26