میرزایی محسن، اذرنیک حسین. بررسی شیوع لخته دهلیز و گوشک دهلیز چپ در بیماران مراجعه کننده با فلوتر دهلیزی بر حسب بیماری زمینهای. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (1) :19-27
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1905-fa.html
چکیده: (10705 مشاهده)
مقدمه: مطالعات مختلف نشانگر آن است که ریسک وقوع ترومبـوز دهلیز چپ در بیـماران با ریتـم فلوتر (AFL)نسبت به فیبریلاسیون دهلیزی(AF) قابل مقایسه است. اما هنوز ابهاماتی در میزان این ریسک و نیاز این بیماران به دریافت درمان ضد انعقادی وجود دارد و مطالعات مختلف ارقام متفاوتی را در زمینه میزان شیوع لخته دهلیزی و اکوکنتراست خودبخودی دهلیز چپ نشان میدهند. این مسئله در تعیین بیماران حاوی لخته، قبل از انجام اصلاح ریتم(Cardioversion) اهمیت دارد. در مورد اینکه آیا نحوه برخورد با بیماران با ریتم فلوتر قبل از کاردیوورشن، بایستی دقیقاً عین بیماران با ریتم فیبریلاسیون باشد و یا نه، اتفاق نظر وجود ندارد. بنابراین مطالعهی حاضر به بررسی میزان این ریسک می پردازد.
روش بررسی: بررسی یک پژوهش Case series، با استفاده از اکوکاردیوگرافی از راه مری در بیماران با ریتم فلوتر دهلیزی با مدت زمان بیش از 48 ساعت، میباشد. تمامی بیماران با این ریتم ،که منعی جهت انجام اکوی از راه مری نداشتند، از نظر لخته دهلیز و یا گوشک دهلیزی چپ بررسی شدند.
نتایج: از حدود 110 بیمار مبتلا، 40 بیمار مشخصههای ورود به طرح را داشتند. در مجموع 10%(4 مورد) از نظر وجود لخته، مثبت بودند. تمام موارد مثبت، در افراد با زمینه بیماری روماتیسمی قلب و شایعترین آن تنگی شدید میترال بود(72%). شیوع لخته در این بیماران(40%) مشخص گردید.
نتیجهگیری: شیوع لخته دهلیزی در بیماران با ریتم فلوتر در 10% موارد دیده شد، این میزان در بیماران با بیماری روماتیسمی قلب و بخصوص تنگی شدید میترال(severe MS) افزایش قابل توجه نشان میدهد. لذا، توجه خاص، به این گروه از بیماران قبل از کاردیوورژن، توصیه میشود. همچنین میتوان بیماران با سایر علل بیماریهای زمینهای را از نظر نیاز به بررسی لخته دهلیزی توسط اکوی از راه مری، مستثنی کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/2/16 | انتشار: 1391/2/26