دوره 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 830-821 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ezoddini Ardakani F, Nafisi Moghadam R, Chavoshian M, Hashemian Z. Relative Frequency of Maxillofacial Fracture in CT-Scan Radiographs in Shahid Sadoghi and Shahid Rahnemoun Emergency Departments in Yazd from 2007 Till 2010. JSSU 2012; 19 (6) :821-830
عزالدینی فاطمه، نفیسی مقدم رضا، چاوشیان مهدی، هاشمیان زهرا. بررسی فراوانی نسبی شکستگی‌های فک و صورت در کلیشه‌های سی تی اسکن موجود در اورژانس‌های شهید صدوقی و شهید رهنمون یزد در سال‌های 89-86. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (6) :821-830

مقدمه: پیشرفت فناوری از یک طرف و افزایش تولید خودرو و موتور سیکلت از سوی دیگر آمار و ارقام شکستگی فک و صورت را در دنیای امروز بالا برده‌اند. صدمات ناحیه فک و صورت در اثر عوامل اتیولوژیک متعدد مانند تصادفات ناشی از نقلیه موتوری، نزاع، سقوط و غیره ایجاد می‌گردند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی نسبی شکستگی‌های فک و صورت در کلیشه‌های سی تی اسکن موجود در اورژانس بیمارستان‌های شهید صدوقی و شهید رهنمون یزد در سال‌های 89-86 است. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی گذشته نگر انجام شد و شامل بررسی پرونده‌های کلیه بیمارانی بود که در طول دوره 4 ساله در بخش گوش و حلق و بینی و جراحی بیمارستان‌های شهید صدوقی و شهید رهنمون یزد بستری شده بودند. اطلاعات به دست آمده از پرونده بیماران و تصاویر CT-Scan در پرسشنامه ثبت شد پس از حذف موارد تکراری تعداد 372 نفر بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: شایع‌ترین گروه سنی در معرض تروما 29-20 سال(40%) بود و 86% بیماران مرد و 14% زن بودند و از میان شکستگی‌ها مندیبل(8/50%) در رده اول و اسکال 3/26% در رده دوم قرار داشت. شایع‌ترین علت تروما تصادف(59%) و بیشترین تروما در سال 89(/32%) بود و بیشترین out come بهبود نسبی(4/46%) و فوت نیز(8/0%) بود. نتیجه‌گیری: عامل اتیولوژیک اصلی صدمات ناحیه فک و صورت در یزد همانند کشورهای در حال توسعه حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: سی تی اسکن، شکستگی فک و صورت، تروما
دریافت: 1390/12/7 | انتشار: 1390/12/25