دوره 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 725-717 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davari A, Daneshkazemi A, Rezvani A, Taghinejad B. Comparison of Diagnostic Accuracy of Two Coloring Solutions, Acid Red and Povidone Iodine, for Differentiation of Sound Dentin from Infectious Dentin. JSSU 2012; 19 (6) :717-725
داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، رضوانی اکرم، تقی ن‍ژاد بتول. مقایسه دقت تشخیص عاج سالم از عاج عفونی با دو محلول رنگ آمیزی Acid Red و Pavidone Iodine. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (6) :717-725

مقدمه: به منظور بهبود دقت تشخیص پوسیدگی نباید از روش‌های تهاجمی استفاده گردد و استفاده از رنگ کننده پوسیدگی بیشتر توصیه می‌شود. همچنین می‌توان از محلول‌های ضد باکتری رنگ کننده به عنوان روش بیولوژیک در تشخیص پوسیدگی استفاده کرد. هدف از این مطالعه تشخیص عاج سالم از عاج عفونی بوسیله دو محلول رنگامیزی پویدان ایوداین واسید رد می‌باشد. روش بررسی: در این بررسی تجربی، 140 عدد دندان مولر پوسیده جمع‌آوری شد، دندان‌ها در محلول نرمال سالین در دمای اتاق نگهداری و به دو گروه مساوی(70تایی) A وB تقسیم شدند. گروه A با محلول 1% Acid Red و گروه B با محلول 10%Pavidone Iodine رنگ‌آمیزی و نقاط رنگ شده ثبت و سپس توسط فرز حذف و مجدداً نمونه‌های گروه A با Pavidone Iodine(گروهC) وگروه B با Acid Red(گروهD) رنگ شدند و دوباره نقاط رنگ شده ثبت گردید. یافته‌های به دست آمده از رنگ‌آمیزی گروه‌ها با آزمون مجذور کی دو(chi-square) و تست مک نمار(Mc Nemar.test) واکاوی گردیدند(05/0.(p< نتایج: دقت گروه Acid Red در تشخیص پوسیدگی به طور معناداری از گروه Pavidan Lodineبهتر بود(05/0.(p< نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصله قدرت و دقت رنگ‌پذیری اسید رد از پویدان ایودان بیشتر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: عاج سالم، عاج عفونی، Acid Red، Pavidone Iodine
دریافت: 1390/12/2 | انتشار: 1390/12/25