اولیا محمد باقر. تب روماتیسمی حاد یک بیماری حاد مفصلی و یا یک بیماری سیستمیک مزمن ؟ واقعیتهای فراموش شده در تشخیص، دیدگاههای جدید در پروفیلاکسی . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (5) :561-67
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1731-fa.html
چکیده: (8026 مشاهده)
تب روماتیسمی حاد(ARF) بنا به تعریف عبارت است از واکنش ایمونولوژیک سیستمیک به دنبال عفونت استرپتوکوک گروه A که با تظاهرات تب، آرتریت، کاردیت، اریتم مارژیناتوم و کره مشخص میشود.
عمدهترین تظاهر بالینی تب و آرتریت میباشد و تظاهرات پوستی و کره شیوع کمتری دارند. تب و آرتریت تشخیص افتراقیهای متعددی دارند که علل عفونی و روماتولوژیک در صدر این تشخیصهای افتراقی قرار دارند. نگرانی اصلی در این مورد درگیری قلب است. سن کلاسیک ابتلا به بیماری 15-5 سالگی است هر چند موارد متعددی از بیماری در سن زیر 5 سال و بالای 15 سال مشاهده شده است(1-3).
هر چه سن ابتلا به ARF بیشتر باشد شانس درگیری قلب در این بیماری کمتر میشود که در این موارد عموما اصطلاح Post-Streptococcal Reactive Arthritis (PSRA) بکار میرود که بنظر میرسد در کشورهای پیشرفته در حال جانشینی ARF باشد(4). بیشترین مطالعات اپیدمیولوژیک از هند و اقیانوسیه(افراد بومی استرالیا و نیوزیلاند) میباشد و انسیدانس آن در اروپای شرقی، آسیا و خاور میانه بالا گزارش شده است(5).
نوع مطالعه:
نامه به سردبیر |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1390/9/21 | انتشار: 1390/9/24