Sharafati-chaleshtori R, Sharafati-chaleshtori F, Rafieian-kopaei M, Ashrafi K. Ethanolic Walnut Kernel Phenolic Compounds and its Antimicrobial Effect. JSSU 2011; 19 (4) :525-532
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1640-fa.html
شرافتی چالشتری رضا، شرافتی چالشتری فرهاد، رفیعیان کوپایی محمود، اشرفی کورش. تعیین میزان ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی مغز گردو. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (4) :525-532
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1640-fa.html
چکیده: (11392 مشاهده)
مقدمه: باکتریهای پاتوژن منتقله از مواد غذایی از عوامل مسمومیتها و عفونتهای گوارشی میباشند. در سالهای اخیر به استفاده از مواد طبیعی نظیر اسانسها و عصارهها به جای نگهدارندههای شیمیایی در صنعت غذا تاکید شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو بر روی باکتریهای پاتوژن منتقله از مواد غذایی و همچنین تعیین میزان ترکیبات فنلی آن انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از جمعآوری مغز گردو، عصاره اتانولی تهیه و اثر ضدمیکروبی آن بصورت حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری(MIC:Minimum Inhibitory Concentration) و حداقل غلظت کشندگی باکتری
(MBC: Minimum Bactericidal Concentration) با استفاده از روش میکرودایلوشن علیه باکتریهای سالمونلا تایفی موریوم، شیگلا دیزانتری و لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد، کلرامفنیکل(µg30) به عنوان ماده ضد میکروبی مرجع بکار رفت. میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فلاونولی کل به روش Colorimetry اندازهگیری شد.
نتایج: نتایج نشان داد که مغز گردو دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتریهای مورد آزمایش بوده که میزان MIC بین 625/0 و 25/1 و MBC بین mg/ml2/1 و mg/ml5/2 بود. همچنین میزان فنول کل mg/g17/14±365 معادل اسید گالیک، فلاونوئید کل 25/12±285 و فلاونول کل mg/g63/1±132 معادل روتین بود.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که عصاره مغز گردو دارای اثر ضد میکروبی بر روی سه باکتری مذکور بوده و میتواند به عنوان یک نگهدارنده مواد غذایی مطرح شود. علیرغم این مطلب، انجام تحقیقات بیشتر در مدلهای غذایی، اثرات ضد باکتریایی آن را روشنتر خواهد کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1390/7/13 | انتشار: 1390/7/23