سیاهپوش امیر، امرایی فضل اله. بررسی ظرفیت آنتیاکسیدان عصارههای مختلف اندام هوایی گیاه Astragalus murinus Boiss. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (4) :437-444
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1630-fa.html
چکیده: (10814 مشاهده)
مقدمه: بسیاری از گیاهان دارای خواص دارویی بوده و دارای اثر آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی میباشند. اخیراً توجه به ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی به منظور استفاده در صنایع دارویی و غذایی به دلیل عوارض ناخواسته آنتیاکسیدانهای مصنوعی افزایش یافته است. ترکیبات پلیفنل از جله ترکیبات بسیار مهم گیاهان بوده که دارای اثرات آنتیاکسیدانی میباشند. این ترکیبات در تمام اندامهای گیاهان یافت شده و بنابراین جزء مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل میدهند.
روش بررسی: از اندام هوایی گیاه عصاره تام، کلروفرمی، پلی فنلی و آبی تهیه شد. به منظور بررسی اثر آنتیاکسیدانتی از دو روش DPPH و TEAC استفاده گردید. نتایج روش DPPH به صورت IC50 و در تست TEAC به صورت عدد TEAC در زمانهای مشخص بیان گردید.
نتایج: در روش DPPH عدد IC50 برای عصارههای عصاره تام، کلروفرمی، پلیفنلی و آبی به ترتیب 336/0، 804/0، 212/0 و 836/0 میلیگرم بر میلیلیتر و در روش TEAC میزان عدد TEAC بدست آمده برای عصارههای عصاره تام، کلروفرمی، پلی فنلی و آبی در دقیقه 6 به ترتیب 38/29، 55/14، 29/21، 22/24 میکرومول ترولوکس بر 100 گرم ماده خشک گیاه بود.
نتیجهگیری: همه عصارههای دارای اثر آنتیاکسیدانت در هر دو تست بوده و از بین آنها عصاره پلیفنلی بیشترین فعالیت در تست DPPH و TEAC داشته و عصاره آبی دارای کمترین اثر در هر دو تست بوده است. نتایج نشان میدهد که عصارههای پلیفنلی دارای بیشترین اثر آنتیاکسیدانتی میباشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1390/7/12 | انتشار: 1390/7/23