دوره 19، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1390 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallah R, Kaseb F, Rajaee M. Is there a Relation between Food Intake and Epileptic Seizures in Children?. JSSU 2011; 19 (1) :75-83
فلاح راضیه، کاسب فاطمه، رجایی محمد حسین. آیا بر اساس نگرش و تجربه مادران، غذا بر تشنج کودکان مبتلا به صرع تاثیر دارد؟. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (1) :75-83

مقدمه: تشنج از شایع‌ترین مشکلات نورولوژی اطفال است. این مطالعه به منظور بررسی نگرش و تجربه مادران کودکان مبتلا به صرع در مورد تاثیر غذاهای مختلف بر تشنج(تشدید کننده، تخفیف‌دهنده و بی تاثیر) صورت گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی تحلیلی، نگرش و تجربه مادران کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب کودکان کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد تاثیر مواد غذایی خاص به تفکیک گروه و نوع ماده غذایی خاص بر تشنج کودکشان، توسط پرسشنامه، بررسی شد. نتایج: 148 مادر در محدوده سنی 17 تا 52 سال(میانگین 6/6 ±6/31 سال) وارد مطالعه شدند. محدوده سنی فرزندان مبتلای آنها بین 1 تا 19 سال(میانگین 8/3±2/6 سال) بود. 5/58% از کودکان پسر و 5/41 درصد دختر بودند، 80% از مادران نیز به موثر بودن غذا بر روی تشنج معتقد بودند. سطح سواد مادر، جنس کودک و کنترل بودن یا نبودن تشنج، تاثیری بر میزان اعتقاد به موثر بودن غذا بر تشنج نداشت. بیشترین تشدید کننده تشنج بر اساس نگرش مادران به ترتیب شوری، ترشی و گریپ فورت و طبق تجربه خیار سبز و شیر و بیشترین تخفیف دهنده بر اساس نگرش آنها، قهوه و روغن گوسفند و طبق تجربه عسل و نبات بودند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که درصد قابل توجهی از مادران معتقد به موثر بودن بسیاری از مواد غذایی بر روی تشنج هستند و لازم است که با استخراج ماده مؤثره مواد غذایی و آزمایش آن بر روی مدل های حیوانی و انسانی، در آموزش تغذیه بیماران مبتلا به صرع اهتمام ورزید.
واژه‌های کلیدی: تشنج، صرع، ماده غذایی، نگرش و تجربه
دریافت: 1390/1/23 | انتشار: 1390/1/26