دشتی رحمت آبادی محمد حسین، وحیدی مهرجردی علیرضا، پیله وریان علی اصغر، فرزان فاطمه. بررسی اثر عصاره دارچین بر درد مزمن در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی با استفاده از آزمون فرمالین. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1388; 17 (2) :190-199
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1367-fa.html
چکیده: (12397 مشاهده)
مقدمه: استفاده از داروهای گیاهی برای درمان انواع ناخوشیها از جمله بر طرف کردن درد همواره مورد توجه مردم در جوامع مختلف بوده است و تحقیقات فراوانی در مورد اثر ضد درد عصارههای گیاهان انجام شده است. دارچین نیز در طب سنتی به عنوان ضد درد و ضد التهاب شناخته شده و در درمان بیماریهای مرتبط با التهاب مانند روماتیسم و برونشیت و همچنین برای دردهای ماهیچهای تجویز میشده است. اما اثر ضد درد آن به طور علمی مورد بررسی قرار نگرفته است.
روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی در دانشکده پزشکی شهید صدوقی یزد بر روی تعداد 25 سری موش سفید آزمایشگاهی با وزن 300-200 گرم که به صورت تصادفی به 5 گروه 5 تایی تقسیم شده بودند انجام گردیده است. در این مطالعه اثر تزریق داخل صفاقی عصاره آبی- الکلی دارچین در دوزهای 50 ،100 و500 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن بر کاهش درد با استفاده از روش سنجش درد مزمن(آزمون فرمالین) به مدت یک ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: یافتههای این پژوهش نشان داد که عصاره دارچین در دوز بالا(mg/kg500) مرحله دوم درد (درد مزمن) را در آزمون فرمالین نسبت به گروه شاهد به طور معنیدار(001/0(P< کاهش میدهد ولی دوزهای mg/kg 50 و100 اثری بر کاهش درد نداشتهاند.
نتیجهگیری: یافتههای این تحقیق اثر ضد درد مزمن دارچین در دوز بالا در آزمون فرمالین را تأیید کرده و به نظر میرسد این اثر ناشی از خاصیت ضد التهابی گیاه فوق باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/11/16 | انتشار: 1388/4/24