مردانی محمد، نصر اصفهانی محمد حسین، رضوی شهناز، شمایلی یگانه ایمانه. بررسی تأثیر عملکرد غده سمینال وزیکل و دی تیوتریتول (DTT) بر پایداری کروماتین اسپرم در زوجهای تحت درمان به دو روشIVF و ICSI. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (1) :38-46
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1350-fa.html
چکیده: (11403 مشاهده)
مقدمه: تحقیقات نشان میدهد که بین پایداری کروماتین اسپرمهای افراد مختلف ودرصد لقاح دربیماران IVF و ICSI رابطهای وجود ندارد .اما لازم به ذکر است که رابطه بین تست SDS بعنوان یک دیترجنت همراه با DTT به عنوان احیا کننده پیوندهای دی سولفیدی با لقاح در بیماران ICSI مورد مطالعه قرارنگرفته است. با توجه به اینکه پیش بینی میشود، غلظتهای مختلف DTT درجات متفاوتی از تورم کروماتین (NCD) را ایجاد مینماید واز آنجاییکه مطالعات قبلی غلظتهای متفاوتDTT را مورد بررسی قرار ندادهاند هدف از این مطالعه بررسی میزان تورم کروماتین اسپرم با غلظتهای مختلف DTTدر دو گروه بیماران IVF وICSI میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه 85 بیمار، بر اساس شیوه درمان به دو گروه IVF و ICSI تقسیم گردیدند .در این افراد به طور جداگانه کیفیت سیمن توسط تستهای ارزیابی کیفیت کروماتین از جمله: SDS+EDTA , SDS و SDS+DTTکه به ترتیب بیانگر میزان گروههای تیولی آزاد(-SH) ، میزان باندهای غیر کووالانسی (-SH…Zn…SH-) و تعداد باندهای دی سولفیدی (-S-S-) موجود در کروماتین اسپرم میباشد مورد بررسی قرارگرفت، ضمنا غلظت فروکتوز سیمن، سطح فروکتوز تصحیح شده وسطح فروکتوز تصحیح شده حقیقی به عنوان شاخص عملکرد غده سمینال بر پایداری کروماتین مورد ارزیابی قرارگرفت.
نتایج : مشخص گردید که بین تستهای ارزیابی کیفیت کروماتین و درصد لقاح در دو گروه IVF,ICSI رابطهای وجود ندارد.ولیدر بیماران IVF بین تستهای SDS+DTT،SDS و تستهای فروکتوز سیمن رابطه معنیداری دیده شد.در حالیکه در گروهICSIاین رابطه تنها بین تست SDS+DTT(از غلظت 25/1 میلی مولار به بالا) با سطح فروکتوز تصحیح شده و سطح فروکتوز تصحیح شده حقیقی مشاهده شد.
نتیجه گیری: هر چند پایداری مطلوب کروماتین برای ایجاد لقاح ضروری است اما از آنجایی که بین هیچیک از تستهای ارزیابی کروماتین ودر صد لقاح در دو گروه IVF,ICSI رابطهای دیده نشد. لذا چنین نتیجه میگیریم که تفاوت پایداری کروماتین بین نمونههای مختلف تاثیری بر میزان لقاح ندارد. از سوی دیگر باوجود آنکه میزان Zn در هسته اسپرم عامل مهمی برای ایجاد ثبات در کروماتین است اما با توجه به نتایج به دست آمده در این بررسی مشخص شد که در گروه IVF پیوندهای غیر کوالانت بین Zn وگروههای سولفیدریلی نسبت به بیمارانICSI بیشتر است در صورتی که در بیمارانICSI باندهای دی سولفیدی نسبت به بیماران IVF بیشتر است .
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/11/9 | انتشار: 1384/1/26