Kargar M, Daneshvar M, Homayoon M. Prevalence of Shiga Toxins, Intimin and Hemolysin Genes of Escherichia coli O157:H7 Strains from Industrial Ground Meat in Shiraz. JSSU 2011; 18 (6) :512-520
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1329-fa.html
کارگر محمد، دانشور موسی، همایون مریم. شیوع ژنهای شیگا توکسین، اینتیمین و همولیزین در سویههای اشریشیاکلی O157:H7 از نمونههای گوشت چرخ کرده کارخانجات صنعتی شهرستان شیراز. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (6) :512-520
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1329-fa.html
چکیده: (10028 مشاهده)
چکیده: اشریشیاکلی سروتیپO157:H7 یکی از عوامل اصلی ایجادکننده مسمومیت غذایی و بیماریهایی مانند کولیت خونریزی دهنده و سندرم اورمی همولیتیک است. عفونتهای انسانی ناشی از این باکتری در اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد میشوند. هدف این پژوهش، ارزیابی ژنهای بیماریزای stx1، stx2، A eae و hly باکتری اشریشیاکلی O157:H7در نمونههای گوشت چرخ کرده شهرستان شیراز میباشد.
روش بررسی: در این پژوهش 504 نمونه گوشت چرخ کرده از سه کارخانه، به مدت یکسال جمعآوری و در محیط کشت اشریشیاکلی براث واجد نووبیوسین در دمای Cº37 غنی سازی شد. سپس از محیط کشت های CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتریهای جداسازی شده استفاده گردید. با استفاده از آنتیسرم اختصاصی، باکتری اشریشیاکلی O157:H7 تایید و با روش Multiplex PCR وجود ژنهای stx1 ، stx2، eaeA و hly مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: از مجموع نمونههای گوشت مورد ارزیابی، 466 نمونه در محیط CT-SMAC دارای کلنیهای سوربیتول منفی بودند(46/92%). پس از انجام تستهای تأییدی از 2(39/0%) نمونه، باکتری اشریشیاکلی O157:H7 جداسازی گردید که در مجموع از کل نمونهها 39/0% دارای ژنهای stx1 وeaeA و 19/0% دارای ژن stx2 بودند.
نتیجهگیری: از آن جایی که اشریشیاکلی O157:H7 یکی از نگرانیهای اساسی بهداشت و سلامت گوشت محسوب میگردد، بایستی مورد توجه دائمی قرار گیرد. راههای پیشگیری میتواند موجب کاهش گاوهای آلوده واجد این باکتری و آلودگی گوشت در هنگام کشتار دام و خرد کردن گوشت شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/11/4 | انتشار: 1389/11/26