دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1383 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 86-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safaiean S, Asmar M, Farahmand M. Study of the Effect of the Cytotoxic Extract of Bacterium Streptomyces on Epidermoid Malignant Cells of the Oral Cavity. JSSU 2004; 12 (2) :80-86
صفائیان شیلا، آسمار مهدی، فرهمند مهین. بررسی تأثیر عصاره سیتوتوکسیک استخراج شده از باکتری استرپتومیسس گریزکولوآلبوس بر روی سلولهای سرطانی اپیدرمویید دهان انسان (KB) . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1383; 12 (2) :80-86

مقدمه: می دانیم که میکروارگانیسم‌های دریایی یکی از منابع بسیار مهم ترکیبات جدید محسوب می‌شوند. اکتینومیست‌ها از باکتری‌های گرم مثبت رشته‌ای هستند که در همه جا گسترده می‌باشند و نقش بسیار مهمی را در توسعه داروها به ویژه داروهای ضدسرطانی ایفا می‌نمایند. روش بررسی: سویه دریایی باکتری استرپتومیسس گریزکولوآلبوس Griscoloalbus Streptomyces از مرجان نرم Erecta Sinularia واقع در خلیج فارس جداسازی شد. شرایط فرمانتاسیون و رشد باکتری و تولید ترکیب سیتوتوکسیک در محیط کشت بررسی گردید. مراحل خالص‌سازی نسبی عصاره‌های باکتری استرپتومیسس گریزکولوآلبوس انجام گرفت و اثر عصاره‌های توکسیک بر روی سلولهای سرطانی اپیدرمویید دهان (KB) توسط آزمون نوترال رد مورد بررسی قرار گرفت و نیز اثرات ستیوپاتولوژیک عصاره استونی بر روی سلولهای (KB) بررسی شد. نتایج: مقادیر g/ml19/4IC50 = برای عصاره استونی و مقادیر g/ml79/44IC50 = برای عصاره متانولی تعیین گردید. تغییرات مورفولوژیک ناشی از تأثیر این عصاره توکسیک در سلولهای KB بررسی گردید و نکروز و تغییرات هسته مشاهده شده در سلولهای سرطانی موجب شد که عصاره استونی باکتری استرپتومیسس گریز کولوآلبوس به عنوان کاندیدی جهت داروهای سیتوتوکسیک معرفی می گردد.
دریافت: 1389/9/15 | انتشار: 1383/4/25