دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1383 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 22-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrvarz S, Khoshini S, Fanaei A, Moosavi - Naeini M, Jariani H. Introduction of a Semi-Closure Surgery Technique for Treatment of Sacral Pilonidal Sinus. JSSU 2004; 12 (1) :17-22
مهرورز شعبان، خوشینی سامان، فنایی سید احمد، موسوی نایینی سیدمرتضی، جاریانی هاشم. معرفی روش جراحی نیمه بسته ( (Semi - Closureدر درمان سینوس پیلونیدال ساکروم . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1383; 12 (1) :17-22

مقدمه : بیماری سینوس پیلونیدال ساکروم در بین مردان جوان شیوع زیادی دارد و امروزه جراحی ، درمان انتخابی آن می‌باشد ولی روشهای جراحی متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشند، استفاده از روش جراحی اکسیزیون ضایعه و بازگذاشتن زخم تا بهبود خودبخودی (Cicatrization) ساده‌ترین و متداولترین این روشها است که با کمترین میزان عود همراه است ولی متأسفانه دوران پس از عمل طولانی مدت و بسیار ناراحت کننده‌ای داشته و به دلایل بهداشتی باعث دور ماندن از شغل و فعالیتهای روزمره می‌شود. همچنین استفاده از انواع روشهای بسته که در بعضی از آنها از تکنیک‌های پیچیده جراحی ترمیمی نیز استفاده می‌شود علیرغم کاستن از مشکلات بهداشتی بعد از عمل علاوه بر داشتن ریسک عود بالاتر همراه با عوارض عفونی بیشتری بوده و طول مدت بستری افزایش یافته و هزینه‌های درمانی نسبتاً قابل توجهی نیز صرف می‌شود. روش بررسی : در این مقاله روش جراحی ساده خود را معرفی می‌کنیم به این صورت که پس از اکسیزیون ضایعه به روش معمول فقط با زدن یک بخیه عمیق در یک سوم تحتانی زخم آن را به صورت نیمه بسته نگه می‌داریم و به منظور مقایسه نتایج آن 60 بیمار مرد جوان با میانگین سن (09/3±)9/21 سال را به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم نموده وگروه اوّل (30 بیمار) را با روش (Semi-Closure) و گروه دوم (30 بیمار) را به روش باز(Open) تحت عمل جراحی قرار داده و هر دو گروه را تا بهبودی کامل تحت مراقبت‌ و پیگیری قرار دادیم و نتایج آنها را در پرسشنامه‌های آماده شده ثبت و در نهایت پس از بهبودی کامل بیماران نتایج آنها را با هم مقایسه نمودیم. یافته‌ها: در روش جراحی نیمه بسته بیمار از نظر درد و خونریزی بعد از عمل، سرعت بسته شدن زخم، دفعات تعویض پانسمان، زمان برگشت به کار و مدت بهبودی کامل در مقایسه با روش باز(Open) به طور معنی داری برتری داشت ولی از نظر طول مدت بستری و هزینه های درمانی اختلاف چندانی نداشت. نتیجه‌گیری: استفاده از این تکنیک جهت عمل جراحی در سینوسهای پیلونیدال ساکروم مطمئن و بدون عارضه بوده و در مقایسه با روش باز دوران پس از عمل راحت‌تری داشته و هزینه‌های درمانی کمتری را به بیمار تحمیل می‌کند.
دریافت: 1389/9/15 | انتشار: 1383/1/27