دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1383 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 11-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani M, Ahmadieh M. A Study of the One- Year Survival Rate of Patients with Acute Myocardial Infarction. JSSU 2004; 12 (1) :3-11
سلطانی محمدحسین، احمدیه محمد حسین. بررسی سورویوال یک ساله بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1383; 12 (1) :3-11

مقدمه : انفارکتوس حاد میوکارد AMI (Acute Myocardial Infarction) به علت انسداد ناگهانی یکی ازعروق کرونر قلب ایجاد می‌شود و در عده ای از بیماران مرگ در اثر بی نظمی ضربان قلب و یا نارسایی قلبی اتفاق می افتد. در بسیاری از جوامع ، AMI عامل اصلی مرگ است. به علت نامشخص بودن میزان مرگ بیماران با AMI و نا مشخص بودن پیش آگهی دراز مدت بیماران در جامعه شهر یزد، مطالعه حاضر انجام شده است. روش بررسی : 210 بیمار به صورت Case Series که تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد با معیارهای کلینیکی و ECG و آنزیم قلبی در آنها محرز بوده وارد مطالعه شدند. نمونه گیری از ابتدای سال 1379 تا اواسط 1380 طول کشید و بیماران در بیمارستان شهید رهنمون یزد (بیمارستان عمومی) بستری شده بودند. اطلاعات دموگرافیک ، ریسک فاکتورها، مرگ داخل بیمارستانی و علل آن ثبت شد و بیماران پس از ترخیص هر 3 ماه تا 1 سال پیگیری شدند و سورویوال یک ساله تعیین شد. یافته‌ها : بیماران 161 نفر مرد با میانگین سنی 14  59 و 59 زن با میانگین 10  66 بودند. شیوع پرفشاری خون ، دیابت ، هیپرکلسترولمی و هیپرتری‌گلیسریدمی و سیگارکشیدن به ترتیب 27% ، 22% ، 20% و 32% بود. به جز سیگار‌کشیدن بقیه عوامل خطر در زنان شایعتر از مردان بود. 3/83% از موارد انفارکتوس همراه با تشکیل موج Q و 7/16% انفارکتوس بدون موج Q بود و نوع انفارکتوس با جنس و سن ارتباط معنی دار نداشت.53% موارد انفارکتوس از نوع تحتانی و 40% از نوع قدامی بوده است. استرپتوکیناز در 62% بیماران با انفارکتوس با بالارفتن قطعه ST تجویز شد و عدم تجویز آن در بقیه بیماران به علت تاخیر در مراجعه و ممنوعیت مصرف دارو بود. میانگین کسر جهشی EF (Ejection Fraction) در مردان 48% و در زنان 45% بود. مرگ داخل بیمارستانی در 4/12% بیماران اتفاق افتاد، که در زن و مرد تفاوتی نداشت. مرگ داخل بیمارستانی در گروه سنی بالای 70 سال ، بیماران دیابتی ، ‌انفارکتوس قدامی ، انفارکتوس دارای موج Q شایعتر بود. سیگارکشیدن با مرگ داخل بیمارستان بسیار کمی همراه بود. نتیجه گیری: میزان مرگ یک ساله 7/16% بود که در زنان بیشتر ازمردان بود و در افراد بالا ی 70 سال ، دیابتی، انفارکتوس قدامی و 45%  EF بیشتر بوده است. در افراد سیگاری میزان مرگ یک ساله کمتر از افراد غیرسیگاری بود.
دریافت: 1389/9/15 | انتشار: 1383/1/27