دوره 18، شماره 4 - ( مهر و آبان 1389 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 354-348 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhondi-Meybodi M, Askarzadeh M, Bashardoost N, Amir-Baygi M. Normal Range of Serum Alanine Aminotransferase (ALT) Levels in Healthy Population of Yazd and Relation to Demographic Factors. JSSU 2010; 18 (4) :348-354
آخوندی میبدی محسن، عسکرزاده محمد حسین، بشردوست نصرا...، امیربیگی محمد کاظم. تعیین میزان حدود طبیعی آلانین آمینوترانسفرازدر افراد سالم شهر یزد و ارتباط آن با فاکتورهای دموگرافیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (4) :348-354

مقدمه: آلانین آمینوترانسفراز (ALT) یکی از آنزیم های مهم هپاتوسیتها است که افزایش آن، نشانه ای از نکروز و آسیب سلول کبدی است و در تشخیص بیماریهای کبدی اهمیت زیادی دارد. اخیراَ حدود پذیرفته شده قبلی( IU/dL/40) مورد شک قرار گرفته و با توجه به جنس، سن، قد و وزن، برای آن حدود طبیعی جدید تعریف می شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آلانین آمینوترانسفراز در پلاسمای افراد سالم شهر یزد و همچنین تعیین ارتباط آن با سن، جنس، قد، وزن، سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و کلسترول بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد 565 نمونه که به صورت تصادفی با الگوی طبقه ای از مردم ساکن شهر یزد از مهرماه 87 تا خرداد ماه 88 انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از 12 ساعت ناشتا، نمونه های خون وریدی هر فرد گرفته شد و سطح گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول و آلانین آمینوترانسفراز پلاسما به روش آنزیمی با کیت(پارس آزمونPARS AZMON kit –Iran)، سنجیده شد. نتایج: حدود 95% ALT درکل نمونهIU/dL 48 بود که در نمونه های سالم با BMI و کلسترول طبیعی IU/dL 6/35 برای مردان و برای زنان IU/dL 2/31 به دست آمد. نتیجه گیری: در این بررسی، سطح ALT با سن، جنس، BMI، سطح FBS و کلسترول ارتباط داشت ولی با تری گلیسرید ارتباط معنی داری دیده نشد.
دریافت: 1389/6/17 | انتشار: 1389/6/24