آجری لادن، معصومی مهناز، رهبری حامد، احمدی کامران. بررسی عوارض مادری و نوزادی در موارد فاز نهفته ی طولانی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش تهران. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (1) :3-7
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1003-fa.html
چکیده: (19063 مشاهده)
مقدمه: اندک تحقیقات انجام شده، نشان دهنده عوارض ناخوشایند ناشی از طولانی شدن فاز نهفته میباشند. هدف از این تحقیق بررسی عوامل و نتایج مادری و جنینی فاز طولانی است بطوریکه بتوان عوارض احتمالی این مسأله را شناخت و پیشگیری کرد.
روش بررسی: 224 زن حامله در بخش زایمان بیمارستان شهدای تجریش از طریق پرسشنامه، معاینه و پیگیری، جهت محاسبه طول مدت فاز نهفته تا دیلاتاسیون 3 سانتیمتر مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: 8/22% از موارد مبتلا به فاز نهفته طولانی بودند که با گروه طبیعی، تفاوتی از نظر سن و وزن مادر و نوزاد، گراوید و پاریتی نداشتند. 2/41% از افراد نمونه نیز دارای فاز نهفته طولانی نولیپار بودند و هیچ موردی ترومای زایمانی نداشت. 4 نفر از 7 مورد، آسپیراسیون مکونیوم، 2 نفر از 6 مورد، بستری در بیمارستان و هر دو مورد بستری در NICU، متعلق به گروه فاز نهفته طولانی بود. هیچ یک از نوزادان این گروه، آپگار زیر 8 نداشت. آپگار زیر 6 و آسپیراسیون مکونیوم بین دو گروه اختلاف معنیداری داشت. دو گروه از لحاظ خونریزی بیش از حد بعد از زایمان، سزارین و تب حین و بعد از زایمان نیز تفاوت داشتند. پاریتی در گروه طبیعی، رابطه مستقیم و در گروه فاز نهفته ظولانی، رابطه غیر مستقیم با طول مدت فاز نهفته داشت.
نتیجهگیری: سن و وزن مادری، گراوید، پاریتی، وزن و جنس نوزاد و سن بارداری اثری بر طول مدت فاز نهفته ندارند. هرچه پاریتی بیشتر باشد فاز نهفته طولانی بیشتر میشود و در این حالت میزان سزارین، تب حین و بعد زایمان و خونریزی بعد از زایمان بیشتر خواهد شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/12/24 | انتشار: 1389/1/26